1251 vizualizări 10 iun 2018
Uber a anunţat miercuri că vrea să aducă serviciul JUMP în Berlin până la sfârşitul verii, urmând şi alte ţări europene, printre care şi România, până anul viitor.
„Când te urci pe bicicletele astea şi pedalezi, te simţi ca Superman”, spune Dara Khosrowshahi, actualul CEO al companiei. „Serviciul ar putea deveni mai mare decât segmentul de maşini, pentru a putea rezolva problema mobilităţii şi traficului în oraşe.”
 

 
Uber a cumpărat Jump în luna aprilie, pentru o sumă estimată de analişti la 200 de milioane de dolari. La acea vreme, era un startup care punea la dispoziţia clienţilor biciclete, prin intermediul uneiu aplicaţii şi intrase deja într-un parteneriat cu UBER, care permitea închirierea unei biciclete prin aplicaţia de taximetrie.
Jump se potriveşte în strategia Uber de a se îndrepta şi spre alte segmente de piaţă decât taxiul clasic, unde are tot mai multe probleme. În prezent, deşi se prezintă drept o companie de comunicaţii, care facilitează ride-sharing-ul şi nu una de taximetrie, a fost nevoită să-şi înceteze operaţiunile în Bulgaria şi Danemarca, unde nu i-a fost recunoscută această variantă de ocolire a legislaţiei privind regimul de taxi. 
Uber va aduce în Europea şi serviciul UberGreen, bazat pe maşini electrice, mai întâi în capitala Germaniei, apoi va propune electrificarea transportului în oraşele europene.
 

 

 

Citește și: