Bianca Ciocotisan
Florin Jinga
858 vizualizări 27 aug 2018

”Pe termen scurt din punct de vedere financiar, poate că nu este o victorie pentru noi, dar din punct de vedere strategic pe termen lung, credem că este direcţia exactă în care vrem să mergem”, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO-ul UBER.

Compania de car-sharing a investit într-o divizie de biciclete în ultimul an. Bicicletele sale electrice Jump sunt disponibile în opt oraşe din SUA, inclusiv New York şi Washington, iar în curând se va lansa în Berlin.

De asemenea, a colaborat cu Lime, o companie de scutere electrice şi lucrează la oferte în alte domenii, cum ar fi transportul public şi transportul de marfă.

”În timpul orelor de vârf, a devenit extrem de ineficient să folosesc o bucată de metal de o tonă pentru a duce un client la o distinaţie aflată la câteva străzi distanţă", a spus directorul general al Uber, subliniind că firma pe care o conduce îşi poate modifica strategia astfel încât "clientul să iasă în câştig".

Directorul executiv al companiei a recunoscut că Uber face mai puţini bani dintr-o plimbare cu bicicleta, comparativ cu aceaşi distanţă parcursă cu maşina, dar a spus că acest lucru ar fi compensat, deoarece clienţii au folosit aplicaţia mai frecvent pentru călătorii mai scurte.

Un bărbat amish a revoluţionat cursele Uber, folosind calul şi trăsura. La aproximativ 150 de kilometri sud-vest de Detroit, Michigan, se află oraşul Colon, cunoscut ca şi "capitala magică a lumii", populaţia oraşului este de aproximativ 1.200 de persoane - cu siguranţă insuficient de mare pentru a justifica existenţa unui serviciu de taxi, cum ar fi Uber. Până acum.

Local 21 News au raportat că locuitorul Colon Timothy Hochstedler s-a hotărât să ia problema în propriile mâini şi a oferit un nou tip de taxi în localitatea St Joseph County.

Folosind calul şi trăsura, Hochstedler îi transportă pe oameni, iar aceştia sunt foarte mulţumiţi de serviciile oferite. Bărbatul a denumit serviciul Uber Amish.

Foto: Captură Youtube

 

Citește și: