Alina Botezatu
Mediafax
901 vizualizări 26 feb 2019

În plus, un oficial de top a declarat că aceasta este o provocare directă pentru firmele de carduri şi giganţii din tehnologie, cum ar fi PayPal,  relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Sistemul de compensare a plăţilor instant TARGET al BCE (TIPS) le va permite oamenilor şi companiilor din Europa să transfere euro în doar câteva secunde, indiferent de orele de deschidere ale băncilor locale, respectiv din fiecare ţară a Uniunii Europene (UE).

Aceasta este percepută drept o provocare directă pentru companiile americane, cum ar fi PayPal, Google, Facebook şi Amazon, şi chinezii Alibaba şi Tencent, care în prezent domină aceste servicii în Europa.

Numai că băncile europene au fost lente în a adera la acest sistem, până acum, iar Comisia Europeană a început să studieze posibile măsuri pentru a facilita utilizarea acestui sistem.

„Analizăm dacă va fi nevoie de o reglementare mai puternică pentru a accelera acest proces”, a declarat vicepreşedintele CE responsabil cu serviciile financiare, Valdis Dombrovskis, la o conferinţă fintech la Bruxelles.

Dombrovskis susţine că sistemul BCE a avut potenţialul de a „modifica radical soluţiile de plată existente, inclusiv cardurile, cel puţin pentru plăţile în euro”.

În prezent, firmele americane Visa şi Mastercard domină piaţa europeană de plăţi cu cardurile.

„În câţiva ani, dorim ca Europa să stabilească noi standarde globale pentru tehnologia plăţilor”, a mai spus Dombrovskis.

 

Citește și: