Luminiţa Bogdan
32 vizualizări 3 nov 2014

Rurik Jutting, în vârstă de 29 de ani, care a lucrat până recent în cadrul băncii americane de investiţii Merrill Lynch, a fost plasat în arest preventiv până la audierea stabilită pentru 10 noiembrie la tribunalul din fosta colonie britanică.

Suspectul a fost reţinut după ce a sunat la poliţie sâmbătă dimineaţă pentru a se autodenunţa, în momentul în care locuitorii din Hong Kong sărbătoreau Halloween-ul.

Cele două victime au fost găsite în apartamentul său dintr-un imobil situat în cartierul rezidenţial Wanchai, din centrul Hong Kong, unde trăiesc numeroşi expaţi. Potrivit presei locale, cele două victime ar fi prostituate originare din Asia de sud-est. Cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit într-o valiză aflată pe balconul apartamentului. Autorităţile de la Jakarta au anunţat că una dintre cele două victime este cetăţean indonezian.

La primele audieri, Rurik Jutting nu a respins acuzaţiile care i-au fost aduse şi nu a cerut eliberarea pe cauţiune. Potrivit presei, tânărul a studiat dreptul şi istoria la Cambridge, iar apropiaţii săi au relatat că a fost un student strălucitor. Suspectul a afirmat, într-un mesaj postat săptămâna trecută pe contul său de Facebook, că "se pregăteşte pentru o nouă călătorie". "Mă retrag. Îmi este teamă, sunt îngrijorat, dar, de asemenea, sunt încântat. Primul pas este întotdeauna cel mai greu", afirma tânărul.

Investigaţiile continuă în acest caz, iar poliţia verifică în special mii de fotografii stocate în telefonul mobil confiscat de la suspect. Unele imagini arată un cadavru înfăşurat într-un covor şi plasat într-o valiză, potrivit cotidianului South China Morning Post. Un purtător de cuvânt al băncii americane de investiţii Merrill Lynch a confirmat că traderul a părăsit "recent" compania, însă nu a precizat dacă acesta a demisionat sau a fost demis.

Cazurile de acest fel sunt neobişnuite în Hong Kong, considerat unul dintre cele mai sigure oraşe din lume. Potrivit datelor oficiale, 14 crime au fost comise în primele şase luni ale anului pe teritoriul cu şapte milioane de locuitori aflat sub administrarea Chinei.

Citește și: