Kik este un brand aflat în portofoliul gigantului ger­man Tengelmann, grup care nu este străin de piaţa locală, fiind pre­zent anterior cu două branduri Plus Discount (lanţ de magazine preluat de Lidl în 2011) şi OBI (retailer de bricolaj care s-a retras de pe piaţă pentru că înregistra pierderi). Magazi­nele OBI au ajuns în mâinile altor retaileri – kika, Hornbach şi Jumbo.

Tengelmann îşi încearcă acum norocul pentru a treia oară pe piaţa din România, de această dată pe un alt segment, cel de modă.

Piaţa locală a modei este una dintre cele mai cău­tate de retailerii străini din toată lumea.

Analiştii şi exe­cutivii din do­me­niu afirmă că în România nu­mărul de re­tai­leri este com­pa­rabil cu cel de pe pie­ţele dezvol­ta­te. Mo­ti­vul? Românii sunt pa­sio­naţi de modă şi de tren­duri şi astfel sunt mai dis­puşi să dea bani pe haine şi încălţări în comparaţie cu vecinii cehi şi polonezi, deşi salariile sunt la jumătate.

Decizia nemţilor de a aduce local brandul Kik poate fi justificată de acest lucru, dar şi de ascensiunea rapidă a altor discounteri în frunte cu Pepco, un grup polonez care a acoperit ţara cu peste 150 de magazine şi a ajuns în timp record la afaceri de peste 300 mil. lei în 2016 (ulti­mul an pentru care există date publice), mai scriu cei de la RL.

 

Citește și: