Gandul.info
Ionut Jifcu
2575 vizualizări 19 oct 2017

Francezii au început construcţia unei clădiri independente care va oferi 12.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, aproximativ 15.000 de metri pătraţi de birouri de clasa A şi peste 700 de locuri de parcare subterane.

„Extinderea centrului şi dezvoltarea unei noi clădiri reprezintă o mişcare firească, parte din strategia amplă de investiţii a Catinvest în extinderea spaţiilor comerciale din portofoliu, pentru a putea oferi oamenilor mai multe opţiuni de shopping şi divertisment”, a declarat preşedintele grupului Catinvest, Bertrand Catteau.

Lucrările de extindere a spaţiilor comerciale Electroputere Parc cu o suprafaţă închiriabilă brută (GLA – gross leasable area) de 9.200 de metri pătraţi de magazine, cinema şi spaţii de divertisment sunt deja în desfăşurare, iar inaugurarea este planificată pentru primul semestru din 2018.

Noua aripă va găzdui branduri de fashion din grupul LLP (Reserved, House, Sinsay şi Cropp), care se vor alătura astfel brandurilor existente precum Zara, H&M, LC Waikiki, Berska, Pull&Bear, C&A, Stradivarius, New Yorker, US Polo, Kenvelo, Orsay sau Tom Tailor.

La etaj, vor apărea noi restaurante, terase, magazine, o zonă multifuncţională de divertisment (jocuri electronice şi de tip arcade, biliard, bowling, bar cu tematică sportivă), precum şi primul cinematograf integral VIP din România.

Cinematograful va avea 7 săli de cinema echipate cu scaune rabatabile premium şi cu cele mai noi tehnologii (proiectoare Christie 4K, sistem de sunet Vive, ecrane 3D Harkness etc.).

Totodată, Catinvest a început şi construcţia unei clădiri independente cu spaţii mixte.

Poziţionată între parcarea principală a centrului comercial Electroputere Parc şi Kaufland, noua clădire va include o suprafaţă închiriabilă brută de 12.000 de metri pătraţi de spaţiu de retail, între care se va regăsi şi magazinul de mobilă Kika, o suprafaţă închiriabilă brută de 15.000 de metri pătraţi de birouri de clasa A pe două etaje superioare şi peste 700 de locuri de parcare subterane.

Pe lângă faptul că va oferi mai multe spaţii de parcare şi va găzdui mai multe branduri, clădirea va conecta supermarketul Kaufland de zona existentă de retail. Inaugurarea clădirii cu spaţii mixte este planificată pentru semestrul al doilea din 2018, întreaga zonă comercială a centrului Electroputere Parc urmând să depăşească 110.000 de metri pătraţi.

Investiţia se ridică la peste 70 de milioane de euro, potrivit companiei.

Cele două proiecte au fost concepute şi sunt dezvoltate de Steven Van Den Bossche şi Kris Carton, cu finanţarea Catinvest, care deţine Electroputere Parc.

Grupul francez de real estate Catinvest mai deţine şi administrează centre comerciale din Europa de Est (galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti, Carrefour TOM din Constanţa, Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen).

Citește și: