6443 vizualizări 13 iun 2015

Conceptul dezvoltat de Radu este unul unic în România şi în beneficiul multor cetăţeni.

Ce a făcut tânărul clujean pentru a veni în sprijinul semenilor săi

„Eu lucrez în domeniul IT. Ideea mi-a venit în urmă cu aproximativ doi ani. Eu sunt implicat şi am ajutat împreună cu colegii mei mai mulţi oameni care aveau nevoie de ajutor. În acest fel am observat cât de mult au nevoie de ajutor unele persoane. De asemenea, bunica mea a fost prin spitale cu ceva probleme de sănătate şi am reuşit în acest fel să discut cu fel şi fel de oameni şi să văd câte lipsuri sunt. În viitor sper să avem cât mai multe magazine şi organizaţii care să colaboreze cu noi”, îşi începe povestea Radu Popescu.

Tânărul clujean implicat în acţiuni caritabile din 2007 a lansat website-ul BuyAndHelp.ro care are scopul de a strânge donaţii pentru ONG-uri şi alte cazuri umanitare propuse de utilizatori prin intermediul comerţului online şi marketing-ului afiliat. Conceptul este unul unic în România, bazându-se pe parteneriate cu diferite magazine online care oferă comision intermediarilor, în acest caz BuyAndHelp.ro, comision ce va fi direcţionat către cauze sociale. Vizitatorii donează achiziţionând produse online, dar fără a plăti nimic în plus, scrie monitorulcj.ro.

Conform datelor oferite de Gpec.ro în 2014 numărul utilizatorilor de Internet din România a ajuns la 10 milioane. 23% dintre ei cumpără produse online în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de euro, iar în 2014 aceste tranzacţii au generat comisioane afiliaţilor în valoare de 184 milioane lei. Combinaţia dintre comerţul online şi marketing-ul afiliat poate genera comisioane consistente, iar intermediarul BuyAndHelp.ro le direcţionează spre cazuri sociale. De exemplu, un vizitator cumpără un produs în valoare de 1000 lei de pe magazinul X prin intermediul BuyAndHelp.ro care va primi un comision de 2%. Magazinul X va transfera comisionul de 2% către platforma BuyAndHelp, adică 20 Ron, iar ulterior va fi donat către cauza pe care cumpărătorul vrea să o susţină.

„Am dezvoltat website-ul BuyAndHelp.ro pentru a extinde activitatea de sprijinire a categoriilor sociale defavorizate sau altor cazuri sociale propuse de vizitatori. Website-ul oferă oamenilor posibilitatea de a ajuta făcând cumpărături online, aşadar nu există nici un efort adiţional. Cei care cumpără produse / servicii online trebuie doar să o facă prin BuyAndHelp.ro”, spune Radu Popescu, iniţiatorul proiectului.

Platforma reuneşte categorii variate de produse, de la cadouri, cărţi, îmbrăcăminte, până la IT şi asigurări prin cele peste 40 de magazine integrate. ONG-urile partenere spre care se pot direcţiona donaţiile momentan sunt: FRCCF, Simplon, Arca lui Noe, Dare to Dream şi Help Smaranda, urmând ca în viitor să se integreze cauze adiţionale, printr-un proces de selecţie.

Citește și: