Loredana VOICULESCU
3824 vizualizări 29 oct 2014

Tunelul, pentru care acum CNADNR caută o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate, va traversa Munţii Meseş la altitudinea de 400 de metri, în apropiere de oraşul Zalău.

CNADNR menţionează că astfel va fi evitată realizarea unor săpături făcute sub nivelul terenului natural, adânci de 42 de metri şi late de 120 de metri, cum erau prevăzute iniţial în traseul autostrăzii Transilvania, sector 3B Mihăileşti-Suplacu de Barcău.

În caietul de sarcini al proiectului, la capitolul riscuri, se menţionează că “CNADNR îşi rezervă dreptul de  recupera de la Prestator orice prejudicii care vor fi generate de întârzierile cauzate de erorile, lipsa de profesionalist sau superficialitatea tratării studiilor şi lucrărilor (...)”. 

Firma care va realiza studiul de fezabilitate pentru tunelul Meseş va trebui să ţină cont de studiul de fezabilitate al autostrăzii Braşov-Borş, care este deja realizat. Studiul de fezabilitate aferent tunelului Meseş va cuprinde şi o estimare a investiţiei necesare construcţiei tunelului de pe autostradă.

Studiul de fezabilitate va fi executat în termen de 6 luni.

Valoarea estimată a contractului cu firma care va realiza studiul de fezabilitate aferent tunelului este cuprinsă între 1,82 milioane de lei şi 2,15 milioane de lei, fără TVA. Fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat. Termenul limită pentru primirea ofertelor de către CNADNR este 11 decembrie 2014.

Porţiunea Braşov–Cluj–Borş, cunoscută şi sub numele de Autostrada Transilvania, urmează să aibă o lungime de 415 km şi patru benzi de circulaţie. Doar tronsonul Câmpia Turzii -Gilău este operaţional, iar pentru restul tronsoanelor din Autostrada Transilvania urmează să fie selectaţi constructori.

Citește și: