Corina VÂRLAN
1069 vizualizări 13 mar 2014

Anul 2014 nu aduce surprize atunci când vine vorba despre alegerile pe care le vor face românii în legătură cu destinaţiile unde îşi vor petrece concediile.

“Românii vor alege şi anul acesta ca principale destinaţii externe pentru petrecerea vacanţelor Grecia, Turcia, Bulgaria şi Spania”, a declarat joi Lucia Murariu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Aceasta susţine, totodată, că printre destinaţiile dinamice ale anului 2014 se vor număra ţări precum Israel, Portugalia şi Muntenegru.

Pe plan intern, litoralul Mării Negre va rămâne pe primul loc în topul preferinţelor românilor pentru petrecerea concediilor, polul de atracţie major fiind staţiunea Mamaia.

A doua cea mai căutată staţiune de la malul mării va fi Neptun, aceasta fiind urmată în clasament de Olimp şi Jupiter, după cum a explicat Murariu în deschiderea ediţiei cu numărul 31 a Târgului de Turism al României (TTR).

Preşedinta ANAT a ţinut să menţioneze că la evenimentul organizat în perioada 13-16 martie participă 100 de firme membre ale asociaţiei pe care o conduce care ocupă un spaţiu expoziţional de 9.300 de metri pătraţi.

În total, târgul se desfăşoară în perioada 13 - 16 martie, pe o suprafaţă de 16.000 de metri pătraţi şi este organizat în şase pavilioane ale complexului Romexpo. Aproape 280 de firme se află la acest eveniment pentru a le prezenta celor interesaţi cele mai noi şi interesante destinaţii şi pachete de vacanţă din piaţă.

Citește și: