Departamentul Economic
2398 vizualizări 3 oct 2018

”În aceeaşi notă, vom continua dezvoltarea soluţiilor pentru angajatori, astfel încât aceştia să poată atrage mai uşor talente. În plus, în viitorul apropiat, luăm în considerare dezvoltarea unei aplicaţii mobile, soluţii de job matching şi machine learning”, a declarat pentru ZF Costin Tudor, fondator al Undelucrăm.ro, un instrument online pentru căutarea şi compararea salariilor din România.

În prezent, domeniile care au înregistrat cele mai mari salarii sunt industria IT şi managementul. Cele mai mici salarii care se regăsesc pe comparatorul Salariometru sunt în vânzări, unde un asistent vânzări poate câştiga 1.000 de lei, Serviciul clienţi, unde un customer service poate primi un salariu de 1.100 de lei, industria HoReCa, unde un ajutor de bucătar are un salariu de 1.050 lei şi logistică, unde un operator logistică poate câştiga 1.100 de lei, arată datele transmise de compania de recrutare online.

La polul opus, industria IT are cele mai mari salarii - un software developer câştigă 30.000 de lei, un manager IT poate ajunge să câştige 28.000 de lei, iar un network engineer poate avea un salariu de 20.000 de lei. Industria IT este urmată de cea de vânzări, unde un area sales manager poate avea un salariu de 17.000 de lei, topul fiind încheiat cu domeniul financiar, unde un financial controller poate avea un salariu de 12.000 de lei, potrivit aceleiaşi surse.

Produsul oferă utilizatorilor o valoare a salariului minim, mediu şi maxim pe care ar trebui să îl primească în funcţie de: aptitudinile pe care le au, experienţă, funcţia pe care o ocupă, departamentul şi industria în care activează.

Salariometru compară informaţiile introduse de utilizatori cu o bază de date de peste 120.000 de salarii actualizate.

Site-ul înregistrează zilnic peste 10.000 de vizitatori, cei mai mulţi fiind din Bucureşti şi având vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (45,9%).

Citeşte mai multe detalii pe zf.ro.

 

Citește și: