Mona Scarisoreanu
2702 vizualizări 25 iul 2017

Întreaga reţea include peste 2.900 de resorturi din peste 80 de ţări, iar proprietarii în regim timeshare sau de proprietate periodică pot obţine vacanţe în toate tipurile de destinaţii, printre care şi cele exotice sau exclusiviste.

Câteva exemple de vacanţe pe care le pot alege românii care au cumpărat proprietăţi în regim timeshare sau de proprietate periodică sunt Singapore, Florida, Disneyland Paris, Turcia, Elveţia şi Austria, la schi, dar şi Hawaii, Marea Britanie, Tenerife, Brazilia, New York, Grecia sau Spania. Reţeaua Interval International are peste 2.000.000 de membri activi înrolaţi în diferite programe de schimb de tip timeshare sau proprietate periodică. Compania are sediul la Miami, în statul Florida, din SUA, şi este unul dintre pionierii şi inovatorii care deservesc piaţa de timeshare exchange, încă din anul 1976. Proprietarii din fiecare ţară au acces la serviciile de call-center în limba ţării din care provin, astfel încât pot comuncia direct cu reţeaua Interval International, pentru a-şi alege destinaţiile dorite pentru vacanţe, se arată într-un comunicat al Blaxy.

Compania a intrat pe piaţa românească prin semnarea contractului de parteneriat, începând cu 15 Iunie 2017, cu Blaxy Premium Resort, de pe litoralul românesc. Blaxy Premium Resort a fost ales şi a devenit membru oficial al reţelei internaţionale Interval International. De la terminarea construcţiei şi darea în folosinţă a complexului Blaxy, situat pe malul mării, între localitatea 23 August şi staţiunea Olimp, reprezentanţii Interval International au verificat funcţionarea complexului turistic şi serviciile oferite clienţilor timp de trei ani, până când au invitat Blaxy Premium Resort să facă parte din reţea. Astfel, se oferă garanţia serviciilor la standarde internaţionale la Blaxy Premium Resort.

Diferenţa între timeshare şi proprietate periodică este dată de faptul că în sistem timeshare se cumpără dreptul de vacanţă pe o anumită perioadă, în timp ce proprietatea periodică este cumpărată în conformitate cu legea proprietăţii din România.

“La Blaxy, preţul minim al unui pachet, care înseamnă o cameră, pe o perioadă de o săptămână, porneşte de la 2.500 de euro şi poate ajunge la 11.000 de euro, în funcţie de poziţionarea camerei şi de perioada din an care a fost aleasă. De exemplu, o cameră de la etajele inferioare, cu vedere la lacul din spatele hotelului, cumpărată în perioada de iarnă, va avea un preţ mai mic, faţă de o cameră situată la etajele superioare, cu vedere la mare, cumpărată în sezonul estival, care va avea preţul maxim. În funcţie de numărul de camere cumpărate, de perioadele din an şi de poziţionarea lor, fiecare proprietar primeşte un punctaj stabilit de Interval International, iar punctele pot fi folosite pentru a beneficia de vacanţe în celelalte resorturi ale reţelei, în funcţie de preferinţele fiecărui proprietar. Dacă punctajul este mai mic, se poate achita o anumită sumă care reprezintă diferenţa de preţ calculată de Interval International. Punctele rămase de la o vacanţă mai ieftină se pot folosi în următorul an. La fiecare achiziţie, Blaxy Resort plăteşte o taxă către Interval International. Proprietarii pot, astfel, să beneficieze şi de vacanţe la Blaxy, şi de schimbul de vacanţe cu alţi proprietari din alte resorturi sau să-şi câştige vacanţele, folosind punctajul primit în urma achiziţiei, rămânând proprietari pe viaţă pentru camerele cumpărate de la Blaxy. În tot acest timp, Blaxy Resort rămâne şi în circuitul turistic şi colaborează cu agenţiile de turism partenere”, explică Liliana Filip, PR manager Blaxy Premium Resort.

Cel mai important avantaj pe care-l au cumpărătorii unei proprietăţi periodice care aleg Blaxy este faptul că preţul de achiziţie este mai mic decât în resorturile din restul reţelei, oferind, astfel mai multe avantaje. Sunt, astfel, avantajaţi atât românii din ţară, cât şi cei din diaspora, dar şi cetăţenii străini care pot intra în reţeaua internaţională după achiziţionarea unei camera în regim de proprietate periodică la Blaxy Premium Resort.

Achiziţionând o proprietate în complexul Blaxy Premium Resort, proprietarul primeşte automat şi calitatea de membru a reţelei Interval International, şi astfel va putea face schimb de vacanţe în locaţii exclusiviste din străinătate, precum: Disneyland Paris, Mallorca, Marbella, Turcia etc. Paşii care trebuie să fie parcurşi sunt următorii: Se alege săptămâna dorită; Se alege şi se cumpără apartamentul dorit; Proprietarul se înrolează automat în reţeaua Interval International şi va putea călători în aproape 3.000 de destinaţii, în 80 de ţări sau poate veni gratuit la Blaxy, în propria casă de vacanţă.

Citește și: