43 vizualizări 12 sep 2007

Astăzi, debutează la Frankfurt IAA cel mai important eveniment auto european al anului şi cel mai mare Salon Auto al lumii. Ajuns la cea de-a 62-a ediţie, Salonul din acest an aduce multe noutăţi (Audi A4 şi A8, BMW Seriile 1 şi 6, Mazda 6, Mini Cooper Clubman, Peugeot 308 SW şi 308 RC-Z, Porsche 911 GT2, VW Tiguan, Suzuki Splash etc), dar şi câteva surprize. După ce a anunţat din timp noutăţi precum Clio Estate sau Laguna 3, oficialii Renault l-au prezentat jurnaliştilor prezenţi, în zilele dedicate presei, pe fratele Loganului, Renault Sandero, un hatchback cu 5 uşi.

Maşina este produsă în uzina din Brazilia, dar poate fi asamblată în oricare altă fabrică a Renault. „Este un model dedicat pieţei sud-americane, dar va fi comercializat şi în Europa”, a declarat, la conferinţa de presă de la Frankfurt, Carlos Ghosn - preşedintele grupului Renault Nissan. Automobilul are o lungime de 4,02 m, este echipat cu un motor de 1,6 litri şi 16 valve şi are un portbagaj de 320 litri. Din decembrie, urmează să fie comercializat în Brazilia şi Argentina, iar din primăvară va ajunge şi în Europa.

Noul model, prezentat sub sigla Renault, va intra, se pare, în fabricaţie anul viitor şi în România, la Piteşti, şi va fi comercializat la noi sub un alt nume şi cu sigla Dacia. Deocamdată, nu se ştie nimic despre preţ, dar preşedintele Renault a sugerat că este vorba despre o maşină accesibilă, ca şi Loganul. Sandero va beneficia în Brazilia de o garanţie fară precedent în clasa ei, de 3 ani. Tot la Frankfurt, constructorul român a expus şi noua versiune Dacia Logan cu motor 1.5 dCi de 85 CP.

Citește și: