Silviu Bănilă
783 vizualizări 10 ian 2019

Volkswagen se confruntă în continuare cu urmările scandalului din 2015, privind măsluirea testelor de emisii poluante, dar producătorul auto german a încercat să crească vânzările şi să reducă costurile, pentru a investi masiv în dezvoltarea de maşini electrice şi autonome, scrie Reuters.

Totodată, disputele comerciale cu China, determinate de politica lui Donald Trump privind „America pe primul loc”, au determinat nesiguranţă pe piaţa auto globală.

„2019 va fi un nou an de provocări pentru brandul german, dincolo de creşterea volumului de vânzări şi ne vom concentra asupra unei mai mari profitabilităţi”, a declarat Ralf Brandstaetter, directorul de operaţiuni al Volkswagen.

 Vânzările VW au crescut cu 0,2% în 2018, datorită evoluţiei pozitive din America de Sud, SUA şi Europa, compensând declinul din China şi problemele privind înmatricularea maşinilor, după introducerea directivei privind emisiile WTLP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test).

Cifrele nu includ şi vânzările Audi, Porsche, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini şi Seat, mărci deţinute de Volkswagen.

Brandul VW a înregistrat o creştere a cotei de piaţă în China, la nivelul lui 2018, dar vânzările au scăzut cu 2,1%. În regiunea Asia-Pacific, vânzările VW au scăzut cu 1,7%.

În pofida creşterii cu 3,6% a vânzărilor în 2018, vânzările VW în Europa au fost afectate de legile mai dure privind poluarea, introduse în luna septembrie.

 „2018 a fost marcat de o nesiguranţă vizibilă în unele regiuni, mai ales în a doua jumătate a anului”, a declarat Juergen Stackmann, responsabil pentru vânzările companiei, adăugând că noile produse ale Volkswagen au reuşit să combată declinul.

Compania a vândut în 2018 circa 50.000 de maşini electrice şi hibrid, în creştere cu 13% faţă de 2017.

Citește și: