Alexandra PELE
3959 vizualizări 27 ian 2014

Marfă în valoare de aproape două milioane de euro stă blocată în judeţul Bacău, unde aproximativ 200 de TIR-uri aşteaptă ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate, a precizat Augustin Hagiu, consultant în transporturi, luni, la Gândul LIVE.

"Ultima informare pe care am primit-o venea de la Bacău. Într-un popas care se cheamă Mama Mare, circa 200 de TIR-uri aşteaptă să înceapă tranzitarea către Bucureşti (...) Valoarea mărfurilor este de circa 2 milioane de euro", a declarat Hagiu, adăugând că marfa blocată constă în materii prime din zona lemnului şi a textilelor.

Dacă intervenţia autorităţilor va fi în continuare la fel de "modestă", finele săptămânii ar putea găsi magazinele cu rafturile goale, avertizează consultantul.

"Ce poate fi însă mai dramatic, în cazul în care se prelungesc aceste coduri, intervenţia este la fel de subţire, pe măsură ce numărul de camioane aflate în staţionare creşte, mărfurile nu ajung, iar rafturile se golesc (...) Dacă până mâine în jurul orei 20:00, când se anunţă din nou probleme, dacă nu ajung la destinaţie şi vremea rea continuă, eu cred că de vineri rafturile vor fi goale în magazine", a spus Hagiu.

Consultantul a precizat că anul acesta comunicarea cu autorităţile a lăsat de dorit, iar şoferii nu pot estima, din cauza lipsei de informaţii, nici măcar ora sau ziua în care vor ajunge la destinaţie, în condiţiile în care penalităţile sunt usturătoare şi pot ajunge până la 250 de euro pe transport.

Cât pierd transportatorii din cauza drumurilor blocate

Mai mult, în doar 24 de ore, costul suplimentar direct din motorina arsă pentru a încălzi cabina şoferului ajunge la 1000 de lei, în condiţiile în care se consumă patru, cinci litri de motorină pe oră, a arătat el.

"Noi am estimat în 2012 într-un moment aproape similar, poate mai grav, dar atunci erau mai izolate incidentele, am estimat atunci 700-800 de mii de euro pierderi, costuri suplimentare directe şi indirecte, respectiv motorină şi penalităţile pe care le încasezi de la beneficiari", a detaliat Hagiu.

Totodată, transportatorii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că restricţiile de circulaţie au fost ridicate pe unele drumuri doar pentru maşinile mici.

"Problema este că astăzi s-a deblocat traficul pentru ce era sub 3,5 tone. Cum se explică un risc mai mare pentru un număr mai mare de axe şi de roţi, faţă de un autoturism? Asta e de neînţeles", a precizat el, adăugând că dacă şoferii de TIR-uri adaptează viteza la condiţiile de trafic ei pot degaja o parte din zăpada de pe drumurile publice.

O altă nemulţumire o reprezintă blocarea vehiculelor pe marginea carosabilului.

"Camioanele rămân haotic pe marginea drumului. Nu li se permite nici măcar apropierea astfel încât între ele să nu apară acele dopuri, acei nămeţi. Mai pierd câteva ore pentru a scoate camioanele pe drum", a declarat Hagiu.

Cum se întâmplă în UE

Într-o ţară din Uniunea Europeană, într-o situaţie similară, TIR-urile ar fi dirijate către o parcare pentru a-l proteja atât pe şofer, cât şi marfa transportată, a explicat Hagiu.

"Acel şofer stă în cabină şi încearcă să se încălzească şi să fie informat. Între timp în spatele camionului se întâmplă nişte lucruri, chiar dacă este viscol. Furtul din camioane este un fenomen (...) Am putea spune că acea asigurare corespunzătoare mărfurilor ar acoperi (furturile n.r.), însă acea asigurare intră în rol doar în anumite situaţii", a precizat consultantul.

Totodată, în străinătate, restricţiile de circulaţie intră în vigoare doar în momentul în care autorităţile s-au asigura că nu a rămas nimeni blocat pe marginea drumului, a arătat el.

În 2013, în România existau circa 128.000 de vehicule de transport marfă şi pasageri de peste 3,5 tone şi în jur de 40.000 de vehicule de mare tonaj, respectiv de peste 7,5 tone.

Citește și: