Corina VÂRLAN
6214 vizualizări 24 mar 2012

În perioada 20 martie - 20 aprilie, persoanele interesate de obţinerea unui loc de muncă în domeniul turismului şi hotelier, pot aplica pentru programul de muncă sezonier Work and Travel UK.

Reprezentanţii unor hoteluri de 3 şi 4 stele şi cei ai unor restaurante şi baruri din insulele britanice Jersey, Guernsey şi Sark, aflate în zona Canalului Mânecii, le oferă românilor posibilitatea de a lucra pe o perioadă de 6 până la 9 luni în Marea Britanie.

Tinerii pot aplica pentru posturi de ospătar, barman, bucătar, ajutor de bucătar, cameristă, recepţioner sau portar. Ei vor putea pleca din ţară în perioada aprilie - mai şi vor munci 48 de ore pe săptămână.

În funcţie de durata contractului semnat, românii vor putea câştiga în acest fel între 6.788 de euro şi 10.444 de euro. Cazarea şi masa vor fi asigurate de către angajatori, la un cost de circa 95 de euro pe săptămână, ce se retrage din salariul candidatului.

Durată contract Câştig net (euro/contract)
6 luni 6.788
7 luni 8.094
8 luni 9.138
9 luni 10.444

Sursă: date HappySummer

Candidaţii trebuie să aibă experienţă în domeniu

Persoanele care vor să aplice pentru astfel de locuri de muncă trebuie să îndeplinească mai multe criterii impuse de către angajatori. Printre acestea se numără cunoaşterea limbii engleze la nivel avansat, lipsa unui cazier juridic şi experienţa de cel puţin şase luni în domeniu, pe un post similar, ce poate fi dovedidă prin intermediul unei scrisori de recomandare din partea fostului angajator.

Candidaţii trebuie, de asemenea, să aibă vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi să fie sănătoşi.

Insula Jersey, Marea Britanie. (FOTO: Wikipedia)

În cazul postului de cameristă, angajatorii nu le cer viitorilor salariaţi experienţă în domeniu.

Cât trebuie să plăteşti pentru a te înscrie într-un astfel de program

Pentru a participa la programul Work and Travell UK candidaţii trebuie să achite mai multe taxe, mai exact o taxă de procesare a dosarului lor, de 419 euro, şi o taxă de plasament, de 574 de euro.

Contravaloarea biletului de avion pe ruta Bucureşti - Channel Islands se achită în cel mult o săptămână de la obţinerea confirmării plasamentului şi costă 239 de euro.

În ce constă procedura de înscriere

Candidaţii care vor să se înscrie în cadrul programului Work and Travel UK trebuie să trimită o aplicaţie redactată în limba română, un CV în limba engleză cu fotografie, o copie după recomandări, diplome de studii şi de calificare în domeniu şi o copie după cartea de identitate sau după paşaport la adresa de e-mail info@work-travel.org sau pot depune un dosar la unul dintre centrele de recrutare ICEPWORLD România.

Cele trei insule se află în Canalul Mânecii. (FOTO: Google Earth)

După această etapă, pe aceeaşi adresă de e-mail se trimite dosarul de înscriere al candidatului ce va susţine ulterior un interviu de angajare şi va semna un contract. După primirea ofertei de muncă, tinerii trebuie să completeze dosarul cu o adeverinţă medicală şi cu cazierul judiciar. Ei vor semna apoi un contract pentru respectiva ofertă de muncă şi vor călători spre Marea Britanie.

Candidaţii îşi pot depune dosarul şi la unul dintre centrele de recrutare din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Cravoia.

Primele interviuri vor avea loc pe data de 31 martie la hotelul Ibis - Palatul Parlamentului, din Capitală.

Citește și: