Diana MARCU
13245 vizualizări 5 mar 2015

Intransigent faţă de dascălii care nu ştiau să predea religie, dar atent faţă de dascălii care reuşeau să impună această disciplină ca oră de excelenţă în şcoli. Astfel îl descrie părintele profesor Constantin Necula pe Klaus Iohannis, în perioada în care actualul şef al statului era inspector  şcolar general la Sibiu.

Întrebat la o întânire organizată la Cluj dacă preşedintele Iohannis este împotriva orelor de Religie în şcoli, conferenţiarul Necula a rememorat auditoriului experienţa pe care a avut-o în calitate de profesor de Italiană, la Colegiul Gheorghe Lazăr, în perioada în care Iohannis era inspector general.

"Când era inspector general, a avut o atitudine intransigentă faţă de profesorii care nu ştiau să predea Religie, dar extrem de atentă pentru cei care au reuşit să impună ora de Religie ca oră de excelenţă în şcoli. Pentru că sunt şcoli în România, şi trebuie să recunoaştem şi asta, în care ora de Religie este de excelenţă", a spus părintele Necula, invitat special la Gândul LIVE.

Tot în cadrul aceleiaşi emisiuni, acesta a vorbit despre motivul pentru care îl apreciază pe şeful statului, dar a povestit şi momente din cariera profesorală a actualului şef de stat, explicând inclusiv şi de unde se trage cuvântul "Ghinion", pe care acesta l-a rostit în campania electorală chiar la Gândul LIVE.

Citește și: