În prima lui conferinţă de presă de după alegeri, Victor Ponta a rostit, luni, „singura sa frază omenească”, a comentat, marţi seară, la Gândul LIVE, Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul s-a referit la declaraţia premierului privind „decenţa de a tăcea din gură o perioadă”.

„În sfârşuit, după toată turuiala asta, după toate minciunile pe care le-a debitat fără să clipească, cu hlizelile alea de şcolar premiant, în sfârşit vine şi o frază omenească: trebuie să tăcem. Asta e o frază care vine din el, celelalte erau zgomot alb”, a comentat CTP.

„Domnul Ponta a fost un fruct cules înainte de a se coace. Dincolo de tot ce a făcut, cum a minţit, cum a înşelat, ce compromisuri ordinare a făcut. Pur şi simplu, că tot vorbim de tinereţe zilele astea, nu este bine în viaţă să ajungi prea repede în nişte funcţii. Îţi poate face foarte rău acest lucru. Sigur, poţi să rezişti, să umpli funcţia respectivă, dar de cele mai multe ori, când un tânăr e aruncat în funcţii înalte, nu face faţă. Când a făcut pasul de la prim-ministru, unde oricum avea o pălărie care îi cădea peste urechi, la preşedinte, s-a văzut inadecvarea lui”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu la Gândul LIVE.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta va rămâne în funcţia de premier până la următoarele alegeri, editorialistul gândul a dat un răspuns negativ: „Nu va mai rămâne mult premier. Pentru că în PSD acum se produce deşteptarea. Domnul Ponta a fost o invenţie a partidului, în situaţia în care trebuia dat jos Mircea Geoană, când pierduse alegerile. Atunci a fost găsit Victor Ponta, a fost o invenţie. Victor Ponta nu era pregătit nici pentru preşedinţia PSD, cu atât mai puţin pentru funcţia de premier sau de preşedinte al României. Domnul Ponta a sărit nişte etape din funcţia de procuror şi a fost o alegere care s-a dovedit greşită şi PSD înţelege acum asta, pentru că domnul Ponta l-a adus acolo pe domnul Ghiţă şi o parte din partid vede acum în domnul Ghiţă un duşman mai mare decât ACL şi Klaus Iohannis”, a mai comentat CTP.

În aceste consecinţe, Victor Ponta nu va păstra nici funcţia de şef al executivului, nici preşedinţia social-democraţilor prea mult, prognozează jurnalistul: „Pentru că n-a câştigat acum, domnul Ponta va fi văzut acum în adevărata lui lumină de către PSD. Nu poate rezista nici măcar în fruntea PSD prea mult. Deocamdată, nu există un eventual înlocuitor clar al lui şi atunci va mai rezista o vreme în această funcţie, iar funcţia de prim-ministru o va pierde şi mai repede”.
 

Citește și: