Diana MARCU
4361 vizualizări 3 nov 2014

Românul a povestit că, asemeni miilor de conaţionali, a stat ore în şir la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot la primul tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale. "La 20.30 cei care se aflau la coadă stăteau deja de 6-7 ore afară să voteze", a spus Ciubotaru, afirmând că procesul de votare care ar fi durat normal maximum 5 minute de persoane dura în medie minute bune datorită birocraţiei existente în secţie." Între orele 20.00 şi 21.00 intrau în sediu oamenii care erau la coadă de la ora 13.00 - 14.00, cam ăsta era ritmul lucrului la Londra. S-au făcut cereri de către diaspora de suplimentare a secţiilor de vot şi ni s-a spus că este suficient", a precizat acesta. "La faţa locului erau cinci ştampile şi doar 5 oameni din cei 7 care ar fi trebui să supravegheze procesul de votare", a mai povestit românul Ciubotaru.

Valentin Ciubotaru. Fotografie realizată la ieşirea de la secţia de vot

Potrivit acestuia, a fost bulversantă şi situaţia completării declaraţiei pe propria răspundere pe care fiecare alegător trebuia să o comnpleteze la faţa locului. "În loc de 5 minute maximum dura mult mai mult", mai spune acesta.

Potrivit lui Ciubotaru, situaţia ar fi scăpat de sub control în momentul în care românii aflaţi la coadă să voteze în Londra au aflat că la secţiile din Madrid şi din Paris alegătorilor aflaţi în incinta ambasadelor li se va permite să voteze chiar dacă procesul ar fi durat şi după ora 21.00. "O persoană m-a bruscat", îşi aminteşte Croitoru. "Am încercat să depun plângere, dar personalul Poliţiei Metropolitane, care asigura paza Ambasadei, m-au rugat să amân plângerea pentru mai târziu. Probabil voi depune astăzi plângere", a declarat pentru Gândul Valentin Ciubotaru.

Întrebat dacă va mai merge la vot în turul II al alegerilor prezidenţiale, românul a răspuns afirmativ, dar replica lui este uimitoare. Aflaţi ce a răspuns acesta urmărindu-i intervenţia de la Gândul LIVE.

Citește și: