Diana MARCU
1351 vizualizări 3 mar 2015

După ce a evadat din ghetoul din Baia Mare, a trăit o săptămână visul englezesc şi a devenit vedetă la Channel 4, nea Sandu, alias Alexandru Banta s-a-ntors acasă. La 52 de ani, „26 pe-un picior”, aşa cum se prezintă, tatăl a 14 copii, el şi-a vândut maşina, într-o zi, şi-a făcut bagajul, în a doua, şi a plecat în Marea Britanie, la Liverpool, în cea de-a treia. Chiar atunci, înainte de plecare, l-au găsit reporterii de la "Channel 4". Sandu este unul şi acelaşi personaj, devenit celebru peste noapte, dintr-un prim episod al filmului “The Romanians Are Coming” sau, pe româneşte, “Vin românii!”.

În urmă cu o săptămână, un jurnalist Gândul a mers la Baia Mare, în ghetoul în care locuieşte Alex Banta alături de familia lui ca să îl cunoască. Ce a găsit acolo Marian Sultănoiu aflaţi urmărind acest interviu de la Gândul LIVE.

Jurnalistul Gândul povesteşte şi cum a fost întâmpinat la primăria oraşului, atunci când a venit să îl întrebe pe primarul localităţii, Cătălin Cherecheş, care este soarta celor 500 de familii aflate în spatele unui zid al ruşinii: "Domnul primar nu e. Lăsaţi-mi numărul de telefon că vă sunăm când vine, mi-a spus secretara edilului. Nu m-a sunat nimeni nici până în ziua de astăzi", povesteşte Marian Sultănoiu.

 

 

 

Citește și: