Diana MARCU
2586 vizualizări 31 mar 2015

"Nu îl invidiez, nu m-am gândit la asta. Am zis "Doamne fereşte! Cred că e un om nebun", spune fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu referindu-se la Darius Vâlcov, cel care a deţinut acelaşi portofoliu până în urmă cu o săptămână, în prezent aflat în arest la domiciliu.

Invitat la Gândul LIVE, Ialomiţianu spune că şi el colecţionează tablouri, dar la un alt nivel decât cel al lui Vâlcov. "Sigur, şi familia mea are nişte tablouri, vreo 38.000 de lei, nu milioane. Sigur, le am în declaraţia de avere, sigur sunt pe perete, acasă - îi respect pe pictorii acestor tablouri, cumpărate de soţie - , dar nu sunt semnate de pictori la nivelul celor pe care am înţeles că le are domnul Vâlcov, dar cred că e o nebunie. Nu poţi fi invidios pe un asemenea om. Ori îi plângi de milă, ori îţi faci cruce".

Fost coleg de partid cu Darius Vâlcov, în perioada în care cel din urmă era la PDL, Ialomiţianu spune despre acesta că era "un primar bun şi tăcut". Până la un moment dat, rememorează Gheorghe Ialomiţianu. "Când pe mine m-a surprins cu duritatea privind schimbarea unor oameni de la nivelul judeţului Olt, şi mai ales în zona finanţelor. Mi-a reproşat şi acum, când am prezentat Bugetul, că nu am fost în stare să schimb oamenii de la Finanţe, din fruntea institţiei de la Olt. Le-am spus că oamenii ăia şi-au făcut treaba. Şi acum mi-a zis. Atunci m-am gândit: Ce curaj are omul ăsta şi după aceea nu m-a mai surprins ce a făcut, după ce i-am văzut violenţa cu care mi-a reproşat că nu am schimbat acei oameni de la Direcţia Finanţelor Olt, că n-am fost în stare. Şi e înregistrat la Camera Deputaţilor. În 2012 a mai făcut nişte ameninţări, că dacă nu se fac nişte schimbări, el pleacă cu toată organizaţia, dar altceva nu. I-am văzut poziţia ca ministru. A dat cei mai mulţi bani la Olt", a mai comentat Ialomiţianu la Gândul LIVE.

Citește și: