10141 vizualizări 19 apr 2016

Practic, jucătorii de la Astra nu au prime speciale pentru câştigarea titlului, poate pentru că nimeni nu credea că se poate aşa ceva, dar ei vor încasa prime consistente în cazul câştigării campionatului din bonusurile pentru campionat, de aceea jucătorii Astrei nici nu concep să rateze trofeul, acum, că au şase puncte avans faţă de Steaua, potrivit digisport.

Cum fiecare punct cucerit de Astra este recompensat cu 300 de euro, rezultă că fiecare din jucătorii giurgiuvenilor are în acest moment de primit peste 20.000 de euro. Aceste bonusuri au fost calculate, însă, astfel: jumătate din bani au fost deja viraţi jucătorilor treptat, pe parcursul sezonului, urmând ca cealaltă jumătate - blocată momentan într-un cont - să fie eliberată doar în momentul în care Astra şi-a îndeplinit matematic obiectivul. Cum obiectivul Astrei era un loc pe podium, iar giurgiuvenii nu mai pot pierde locul 3, astralii vor încasa şi restul de 10.000 de euro de jucător.

În plus, giurgiuvenii au primit 100.000 de euro ca primă specială şi pentru victoria cu Steaua. Banii s-au împărţit între jucători.

La Steaua, în schimb, existau prime speciale petru câştigarea campionatului şi pentru calificarea în Liga Campionilor, dar şansele ca aceste prime să fie încasate sunt foarte mici. Cel puţin cele pentru titlu, în condiţiile în care Steaua este acum pe locul 2, la şase puncte de Astra, şi la două puncte distanţă de Dinamo, ocupanta locului 3. Teoretic, şansele la titlu sunt compromise, dar mai rămân cele la Champions League, pentru că şi locul 2 duce în preliminarii. În cazul în care Steaua nu se mai împiedică, iar Dinamo, sau chiar Pandurii Tg. Jiu, nu o depăşeşte, atunci joacă în preliminariile Ligii Campionilor, calificarea în grupe fiind recompensată pe măsură.

Astfel, antrenorul Reghecampf va primi 1 milion de euro, la fel va primi şi Marica, iar Tamaş are promisă o primă de 250.000 de euro. Ceilalţi jucători titulari nu vor primi mai mult de 200.000 de euro de persoană, promitea Gigi acum câteva luni, dar suma va fi considerabil mai mică în cazul lor pentru că în aceşti bani era inclusă şi prima pentru campionat.

Citește și: