16906 vizualizări 18 oct 2013

Se pare că sexul este unul dintre domeniile care stârneşte interesul celor mai multor cercetători. Site-ul revistei Time publică un articol în care sunt menţionate cele mai surprinzătoare studii despre sex.

Un prim studiu în acest sens arată că femeile care poartă tocuri nu au orgasm. Cel puţin aşa susţin savanţii, care recomandă femeilor să nu îşi ia tocuri prea înalte dacă vor să mai simtă plăcerea absolută atunci când fac sex. 

O altă cercetare arată că femeile pot rămâne însărcinate chiar şi la opt zile după ce a făcut sex. Explicaţia cercetătorilor constă în faptul că unii spermatozoizi pot supravieţui chiar şi opt zile în mediul intrauterin al femeilor.

Orgasmul le face pe femei mai creative. Cel puţin aşa susţin cercetătorii, care au constatat în urma unui experiment că femeile care au parte de o activitate sexuală satisfăcătoare sunt mai încrezătoare în propriile forţe, mai productive şi chiar mai creative.

O altă cercetare consemnată de revista Time arată că există o strânsă legătură între anticoncepţionale şi un libidou scăzut. Specialiştii spun că tratamentele pe bază de hormoni au un impact negativ asupra psihicului. Datele studiului în cauză mai arată că din cauza acestor pastilele unele femei îşi pot considera partenerii mai puţini atractivi odată cu trecerea timpului.

Hidratarea joacă şi ea un rol important atunci când vine vorba de satisfacţie pe plan sexual. Astfel, persoanele care beau suficientă apă au orgasm mai des, spre deosebire de cele care nu se hidratează şi care au raportat că nu au o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Numerele extrase la loto pe 17 octombrie

 

Citește și: