1235 vizualizări 25 iul 2013

De la o lună la alta, Bucureştiul îşi recapătă, tot mai concret, înfăţişarea care i-a adus faimă între războaie. Micul Paris renaşte odată cu clădirile sale emblematice, reconstruite ori doar restaurate după ani de uitare. Una dintre ele – cea care adăposteşte Hotelul Cişmigiu şi noua Berărie Gambrinus, gata în curând – înnobilează, iar, chipul Capitalei.

Hotelul a fost redeschis, oficial, astăzi după mai bine de 20 de ani de ruină şi reconstrucţie, în prezenţa reprezentantului Hercesa România - proprietarul spaniol al hotelului -, director Mauricio Mesa Gomez.


“Clădirea Cişmigiu a fost prima achiziţie a companiei Hercesa în România. Este proiectul nostru de suflet şi suntem încrezători că va fi un succes şi îşi va recâştiga locul în inima bucureştenilor, agenţiilor de turism şi turiştilor” a spus reprezentantul spaniol. El a mărturisit că Hercesa nu se va opri aici, intenţionând să achiziţioneze şi să renoveze alte cinci clădiri, cu valoare de monument, din Bucureşti. “Urmărim să realizăm această dorinţă în viitorul apropiat. Suntem foarte mândri şi mulţumiţi de ceea ce am realizat aici”, a mai spus Gomez. 

Hotel nou, faţade “vechi”

Sub anvelopa faţadei originale, realizate în 1912, păstrate şi recondiţionate cu eforturi considerabile, atât din punct de vedere constructiv, cât şi financiar - investiţia ridicându-se undeva la 15 milioane de euro -, a apărut un hotel de patru stele, complet nou.


60 de apartamente, pe trei niveluri, cu suprafeţe cuprinse între 38 şi 50 de metri pătraţi, unele cu, altele fără bucătărie în “dotare”, pot fi închiriate pe termen lung, în regim de aparthotel.
"Targetul nostru sunt expaţii, persoane din corpul diplomatic şi turiştii. Apreciem că  veniturile, în primul an de funcţionare, vor ajunge la aproximativ 1,5 milioane de euro", a mai spus directorul Hercesa România.

Berăria Gambrinus. “Vineee...”

Deşi amenajările interioare nu sunt finalizate în totalitate - renumita Berărie Gambrinus, precum şi un restaurant nou, deschis la etajul şase, vor fi gata abia la începutul anului viitor – în Clădirea Cişmigiu funcţionează deja Institutul Cultural Spaniol Cervantes şi o librărie Humanitas, ocupantă a unui spaţiu generos, la parter.
Totodată, la primul etaj al clădirii, a fost finalizat un număr important de săli de conferinţe.

Cine este Hercesa

Compania spaniolă Hercesa şi-a început activitatea în România în anul 2004, odată cu achiziţionarea clădirii “Cişmigiu”. Până în prezent, dezvoltatorul imobiliar a finalizat şi a dat în folosinţă, în România, un număr important de apartamente situate în zone rezidenţiale.
Compania mamă are, în prezent, în portofoliu, aproximativ 30.000 de locuinţe în curs de dezvoltare în Spania, Portugalia, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Maroc, Ecuador, Mexic şi Panama.
 

Citește și: