2932 vizualizări 13 feb 2014

”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate şi de un guvern pe deplin funcţional, care să poată gestiona în mod eficient problemele ţării şi să asigure o bună guvernare”, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Şeful statului susţine că ”disfuncţionalităţile apărute în alianţa de guvernare după anunţul privind demisia mai multor miniştri liberali, precum şi intenţia exprimată de prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, de a schimba structura actuală a Guvernului au creat un climat de instabilitatea menită să afecteze, deopotrivă, credibilitatea ţării, instituţiile publice, mediul de afaceri şi cetăţenii”.

”Domnul preşedinte Traian Băsescu roagă liderii USL să dea dovadă de responsabilitate”, se mai arată în comunicat.

Cu o seară înainte, şeful statului a susţinut că blocajul negocierilor dintre PSD şi PNL pentru funcţiile guvernamentale nu va duce, în opinia sa la ruperea USL. Mai mult, Băsescu a comentat că Uniunea va candida în această formulă la prezidenţiale, anticipând că nu PNL, ci PSD va da candidatul pentru Cotroceni.

Întrebat cum vede constituirea USD, Băsescu a spus: "Este clar lovitură dată PNL. Oricât de politicoşi ar fi ei între ei, că nu are nimic, este clar că s-a format în interiorul USL un bloc format din trei: Voiculescu, Ponta şi Gabi Oprea, iar PNL este invitat să meargă singur în competiţie".

El a adăugat că face o previziune: dacă nu trece Constituţia, atunci cei din USL vor negocia un schimb de funcţii - să ia PNL premierul şi să dea PSD preşedintele.

 

Citește și: