9180 vizualizări 3 dec 2013

Un tânăr este cercetat pentru omor după ce a înjunghiat mortal, cu aproximativ 15 lovituri de cuţit, un bărbat de 36 de ani care era cunoscut în mediul interlop şi care îi spărsese geamurile maşinii, pe o stradă din Oradea, tânărul fugind apoi şi abandonându-şi victima.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, incidentul s-a petrecut luni seară, pe o stradă din Oradea şi ar fi fost provocat de victimă - Mihai Dumbrovan, în vârstă de 36 de ani, cunoscut în mediul interlop orădean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, bărbatul s-ar fi oprit lângă un autoturism Mercedes parcat pe stradă şi a spart geamul portierei din dreapta-faţă, cu o piatră, după care a fugit. Proprietarul maşinii, Raul Zetocha, în vârstă de 24 de ani, se afla în autoturism împreună cu prietena sa şi a fugit după bărbat, reuşind să îl ajungă din urmă, afirmă sursele citate.

"A avut loc o altercaţie între cei doi, iar tânărul l-a înjunghiat cu mai multe lovituri de cuţit", spun sursele menţionate.

Conform aceloraşi surse, imediat după incident Zetocha şi prietena sa au fugit, abandonând maşina şi victima plină de sânge.

Dumbrovan a reuşit să ajungă până acasă, unde a cerut ajutorul unei vecine, care a sunat la SMURD, astfel că bărbatul a fost transportat la spital şi operat, însă medicii nu l-au mai putut salva, el având aproximativ 15 lovituri de cuţit pe corp, iar unele dintre acestea i-au atins organe vitale.

La spital a ajuns şi agresorul său, Raul Zetocha, cu tăieturi la mână, însă după ce a primit îngrijiri medicale a fost lăsat să plece, mai spun sursele citate.

Tânărul a încercat să îşi explice gestul postând mesaje pe contul său de pe o reţea de socializare, în care susţine că bărbatul era mascat şi că el l-a atacat după ce acesta i-a spart maşina.

"Eram în Rogerius, mi-a spart unu maşina, am fugit, l-am prins şi....", a postat tânărul chiar de la spital.

Ulterior, Zetocha a arătat, tot pe reţeaua de socializare, că regretă cele întâmplate: "Poate unii dintre voi aţi auzit ce s-a întâmplat azi. Nu ştiu cum să găsesc a explica în cuvinte tragedia asta ce mi se întâmplă. Nu puteţi şti cum mă simt trăind de acum înainte cu chinul ăsta. Mulţi mă judecaţi acum, vă doriţi răzbunare. Pentru??? Pentru faptul că nu am fost eu cel care a căzut?? Ca oricare altul, mi-am apărat viaţa mea, rănile suferite sunt nimic faţă de ceea ce simt eu în suflet... REGRET nespus cele întamplate, nu pot să realizez cum mi s-a putut întampla aşa o tragedie".

Tânărul a spus că nu ştie ce voia victima de la el şi de ce l-a atacat, mai ales că îl cunoştea. "Cu ce i-am greşit vreodată? Avea faţa acoperită, mascat, nu aveam cum să îl recunosc... îmi pare foarte foarte rău", a mai scris tânărul pe Facebook.

Mihai Dumbrovan era cunoscut în lumea interlopă din Oradea şi cercetat în mai multe rânduri pentru fapte comise cu violenţă. Poreclit Mişi, Dumbrovan a fost anchetat pentru tâlhării, recuperări şi furturi, majoritatea armate. Împreună cu un prieten al său, Cornel Varga Leon, zis Leu, bărbatul a fost implicat, în 1999, şi în incendierea unui atelier de confecţii al societăţii Arta Crişana, atac soldat cu uciderea paznicului unităţii, pe care l-au împuşcat cu o armă de vânătoare. Pentru respectivul atac, Mihai Dumbrovan a fost condamnat la 15 ani de închisoare, el ispăşind o parte din pedeapsă.

La rândul său, Raul Zetocha a fost suspectat în mai multe cazuri de furturi din autoturisme, dar faptele nu au fost dovedite.

Citește și: