Cătălin Legănel
7458 vizualizări 18 feb 2014

Ismail Iaşar a murit, duminică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, din cauza unei boli incurabile, conducerea unităţii sanitare spunând că mai multe persoane au intrat cu forţa în Secţia de Terapie Intensivă, de unde au luat trupul neînsufleţit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au intrat cu forţa şi au luat cadavrul cu tot cu targă", a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână.

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, duminică, în jurul orei 21.10, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către personalul medical al Spitalului Cliunic Judeţean de Urgenţă Constanţa că mai multe persoane au sustras cadavrul unui bărbat din unitatea medicală.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că după ce Ismail Iaşar, de 65 de ani, din Constanţa, a decedat, în jurul orelor 19.00, în spital, rudele, de religie musulmană, conform tradiţiei, au solicitat să li se permită să ridice cadavrul fără efectuarea necropsiei, după care l-au luat din unitatea medicală fără încuviinţare.

"În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru profanare de cadavre, urmând să fie făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Bogdan Păduraru.

Ismail Iaşar a fost înmormântat luni, conform tradiţiei musulmane, fiind condus pe ultimul de sute de persoane.

Citește și: