4682 vizualizări 30 mai 2013

Ar fi trebuit să fie vedeta Autostrăzii Transilvania, una dintre cele mai spectaculoase şi, în acelaşi timp, folositoare piese de infrastructură din estul Europei. Vezi mai jos cum arată astăzi viaductul construit la Suplacu de Barcău. IMAGINILE sunt sugestive.

Din viaductul de la Suplacu de Barcău a rămas doar nota de spectacol şi lipsa de utilitate – ca o simfonie frumoasă interpretată magistral într-o sală plină de surzi. Altfel, e singurul obiectiv de pe tronsonul 3C, Suplacu de Barcău – Borş, dus până la mal, la propriu şi la figurat.

 

Viaductul traversează lacul de acumulare Suplacu, pe o distanţă de 1,8 km, sprijinit, tradiţional, pe piloţi din beton; 45 de deschideri a câte 40 de metri fiecare, 46 de rânduri a câte 4 piloţi - o pereche pe sens -, în total 184. Deasupra lor 360 de grinzi preturnate, tip U – premiera în domeniu, adusă de americani, după cum susţine constructorul – de 160 tone fiecare. S-au mai folosit 88.000 mc beton, 6,5 tone armatură, 1,3 tone cablu tensionat.

Când va fi gata şi omologat, viaductul nostru va deveni a doua construcţie de gen din Europa, ca lungime, după viaductul Millau din Franţa - spun specialiştii – şi prima între toate din structurile de gen din sud-estul Europei.

La această oră, este pregătit pentru asfaltare. După ce va fi şi racordat la şosea, ar putea să-şi merite banii.

Soluţia cu viaduct, apărută ulterior

Apropo de bani, viaductul a însemnat o investiţie de peste 60 de milioane de euro, în plus faţă de valoarea estimată iniţial pentru tronsonul 3C, Suplacu de Barcău - Borş, întrucât nu a fost inclus în studiul de fezabilitate.

"Construcţia nu a fost cuprinsă în studiul de fezabilitate, ceea ce a dus la creşterea costurilor cu circa 60 milioane de euro, reprezentând valoarea lucrărilor", spunea directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, la vremea construcţiei viaductului.

Concurenţă la viaducte

În realitate, ca să folosim o expresie românească – pentru că tot se termină construcţia în buza malului care urcă în strada Românilor din Suplac -, mai e mult până departe. Spre Borş, viaductul pare tăiat în beton, urmând să facă joncţiunea cu un viitor segment de autostradă. Din păcate, la această oră, nu se întrezăreşte nicio posibilitate în acest sens. Dincolo de strada Românilor, în malul căreia se opreşte viaductul, pe o distanţă de doi trei kilometri spre Borş, dacă nu şi mai mult, nu a călcat picior de Bechtel în toţi aceşti ani. Pentru că, acolo este câmpul petrolier, plin de sonde, al Petrom.

Soluţia constructivă aleasă, pentru ca totuşi Autostrada Transilvania să ajungă, în cele din urmă, la graniţa cu Ungaria, ar fi încă un viaduct care să traverseze parte din câmpul petrolier, ceea ce ar însemna o nouă investiţie, neprevăzută, de 250 milioane de euro.

În studiul de fezabilitate iniţial, autostrada ocolea câmpul de sonde, traversând Pădurea Frumoasă şi câteva zone construite. Traversarea prin nord-estul localităţii Suplacu de Barcău, ceea ce conducea, implicit, la ocolirea câmpului de sonde, ar fi însemnat un traseu cu aproximativ 5 km mai lung.

Aşa că, s-a renunţat şi la această variantă fiind aleasă cea cu viaduct, bonus relocarea unui număr important de sonde, tot pe banii CNADNR.

Noroc că Bechtel a oprit motoarele şi îl aşteaptă pe ministrul Şova la negocieri. Până atunci, pasionaţii de pescuit au la dispoziţie 1,8 km de şosea, de unde îşi pot lansa mulinetele în lacul de acumulare.


 

Citește și: