3812 vizualizări 31 mai 2013

Prezentatoarea de televiziune Carmen Brumă a muncit mult pentru talia de viespe care a consacrat-o. În urmă cu câţiva ani, spune ea pentru Gândul, avea 87 de kilograme şi a încercat toate dietele posibile şi imposibile pentru a scăpa de 30 de kilograme. "Am băut tot felul de ceaiuri, ba chiar am încercat şi diete drastice de slăbit, printre care celebra supă de varză. Pentru că îmi doream foarte mult să scap de kilogramele inestetice, am reinventat dieta cu supă de varză şi, în plus, am renunţat la fructele şi legumele care mai erau recomandate", mărturiseşte ea. Carmen Brumă spune că a reuşit să scape de cele 30 de kilograme într-un an de zile.

Sportul a ajutat-o să-şi tonifice musculatura

Potrivit acesteia, au existat şi momente în care organismul ei era foarte slăbit. "Au fost perioade în care mă înfometam. Nu mai ţin minte de câte ori am recurs la acest «regim». Când am văzut că organismul meu era din ce în ce mai slăbit, eram anemică, am început să mă documentez mai serios în ceea ce priveşte o dietă de slăbire. Citeam reviste, articole, cărţi şi studii despre slăbit şi reţineam esenţialul şi apoi puneam în practică", spune prezentatoarea TV.

După încercările nenumărate, Carmen a inclus în procesul de slăbire şi sportul. "Scăderea bruscă în greutate şi-a lăsat amprenta asupra corpului. Vergeturile nu au întârziat să apară, dar pentru a-mi tonifia musculatura m-am apucat de sport, lucru ce m-a ajutat enorm în lupta împotriva kilogramelor", declară prezentatoarea.

Dulciuri doar o dată la două săptămâni

Ea recunoaşte că dulciurile au fost mereu o slăbiciune, dar că a renunţat la ele. "În prezent, mănânc cel mult două pătrăţele de ciocolată la două săptămâni şi alea dimineaţa, pentru ca până seara organismul să ardă kilocaloriile ciocolatei. În plus, am renunţat la prăjeli. Nu am mai mâncat cartofi prăjiţi de vreo 10 ani. Nici nu mai ştiu ce gust au", mărturiseşte Carmen Brumă. Pentru a-şi păstra silueta de invidiat, Carmen Brumă are câteva principii de viaţă bine stabilite de la care nu se abate. Fiind o persoană activă, merge la sala de fitness de trei ori pe săptămână, dar şi acasă mai face sport. "Alerg prin parc, mă duc pe stadion. Sunt o fire activă, iar acest lucru mă ajută să mă menţin în formă", menţionează Brumă.

Carne de peşte, de trei ori pe săptămână

Fructele şi legumele sunt pentru vedetă alimentele de bază. "Mănânc foarte multă salată, de trei ori pe săptămână mănânc peşte gras, pentru a-i asigura organismului necesarul de Omega 3, şi am renunţat la carnea de porc", povesteşte Carmen Brumă.

O altă regulă de bază a prezentatoarei? Nu mănâncă niciodată cu trei-patru ore înainte de a adormi. "Programul meu nu îmi permite să iau ultima masă la ora 19, deoarece sunt şi zile în care adorm după ora 2 noaptea, aşa că pentru a evita luarea în greutate mănânc ceva uşor cu trei-patru ore înainte de somn", conchide Carmen Brumă.

Citește și: