Compania deţinută de Dan Puric, Pasee Partout DP, a avut în 2012 o cifră de afaceri aproape un milion de lei, în creştere faţă de anul precedent.

Artistul a raportat la Finanţe un profit net de peste 400.000 de lei, adică echivalnetul a peste 90.000 de euri, scrie Capital.

Astfel, dacă această valoare ar fi asimilară unui salariu primit de actor, ar însemna că acesta primeşte lunat aproximativ 7.500 de euro.

Spre comparaţie, şeful Loteriei Române câştigă 4.523 euro în fiecare lună, cel al Transgaz – 6.111 de euro, iar şeful Romgaz are un salariu lunar de 4.332 de euro.

Dan Puric a înfiinţat compania Passe Partout DP în anul 1999. Membrii săi sunt actori amatori şi profesionişti, majoritatea cu vârste de până în 35 de ani. În cadrul companiei, artistul a condus numeroase antrenamente de step şi pantomimă, dar a organizat şi seminarii la care au fost invitate personalităţi precum Bobby Rubenstein sau Zhu Rong Fu.

Foto: companiadanpuric.ro

Repertoriul companiei Passe Partout DP este unul bogat, unele dintre spectacolele puse în scenă fiind fiind premiate cu numeroase trofee. Spre exemplu, piesa "Doi dintre noi", în Anei Pepine şi a lui Paul Cimpoieru, a fost primit premiul TVR Cultural pentru "Teatru-Verite", "Grand Prix for Best Performance" la Festivalul Internaţional "The 5th Theatre din Rusia şi Medalia de Aur la "Festivalul de monodramă şi pantomimă" din Serbia. De asemenea, spectacolul "Fantasmagoria" a primit premiul pentru "Cel mai bun spectacol" la Festivalul Internaţional "Panphys" din Macedonia, iar "Recontres"a fost recompensat cu Marele Premiu şi Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Teatru de la Belgrad, precum şi cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi.

Citește și: