CLASAMENT EUROVISION 2013 - EMMELIE DE FOREST CÂŞTIGĂTOR EUROVISION 2013. Emmelie de Forest, din Danemarca, a câştigat FINALA EUROVISION 2013 cu piesa ONLY TEARDROPS, obţinând astfel organizarea următoarei ediţii a EUROVISION în ţara sa.

Câştigătoarea EUROVISION 2013, Emmelie de Forest, a obţinut 281 puncte puncte, în timp ce următoarea clasată, Azerbaidjan, a primit 234 puncte.

România s-a clasat pe poziţia a 13-a. Cezar Ouatu, reprezentantul ţării noastre în FINALA EUROVISION 2013, a strâns 65 de puncte. Clasamentul final la Eurovision 2013 arată o Danemarcă detaşată câştigătoare, un pluton de ţări urmăritoare şi ţări distanţate de ”votul geostrategic”. Convinşi că vom primi punctaj maxim din partea Moldovei şi puncte importante din partea Spaniei şi Italiei, unde trăiesc comunităţi mari de români, reprezentanţii noştri la EUROVISION 2013 au avut o surpriză. Niciun punct din Spania, un punct din Italia şi Moldova şi-a dat punctajul maxim Ucrainei. Cu doar câteva secunde înainte românii acordaseră 12 puncte Alionei Moon din Moldova.

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, care s-a clasat pe locul al 13-lea în finala care a avut loc sâmbătă la Malmö, a declarat că, profesional şi personal, se simte împlinit, deşi şi-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru el şi pentru România.

"Eu, profesional şi personal, mă simt împlinit. Mi-aş fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine şi pentru România, dar ştiu că ceea ce a ţinut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieşit foarte bine, am muncit cu toţii enorm şi le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi au votat România. România rămâne, însă, o ţară negată oarecum de Europa, aşa că, în această seară, cele două mari familii - Scandinavia şi 'Mama Rusie' - au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ţine de mine…", a declarat Cezar

TOTUL DESPRE FINALA EUROVISION 2013 - LIVE. PRESTAŢIA LUI CEZAR OUATU

Citește și: