Un preot romano-catolic de la Vatican a afirmat într-un interviu acordat The Sunday Times of London că Papa Francisc a făcut o exorcizare în timpul mesei de Rusalii.

Gabriele Amorth a explicat că imaginile difuzate de TV2000 în urmă cu două săptămâni, în care Suvernaul Pontif putea fi văzut spunând o rugăciune pentru un tânăr bolnav, confirmă spusele lui.

Foto: AFP//Mediafax (Giulio Napolitano)

Mai mult, preotul în vârstă de 88 de ani a arătat că evenimentul l-a inspirat atât de mult, încât îi va cere Papei să acorde privilegii de exorcizare tuturor preoţilor care au pregătirea şi experienţa corespunzătoare.

Amorth a fondat in 1990 Asociaţia Internaţională a Exorciştilor şi susţine că până acum a făcut 160.000 de exorcizări, efectuând uneori chiar şi 20 de astfel de slujbe pe zi. De altfel, preotul romano-catolic din Dieceza de Roma crede că diavolul este prezent chiar şi la Vatican, motiv pentru care, spune el, este nevoie de o “luptă” mai mare împotriva demonilor.

În prezent, preoţii catolici au nevoie de permisiunea unui episcop pentru a putea face exorcizări, însă acest acord este dat destul de rar.

 

Citește și: