NASA anunţă că au fost descoperite rămăşiţele sondei spaţiale Mars 3 Lander, prăbuşită pe Marte în urmă cu 42 de ani şi neidentificată până în prezent, scrie Business Insider.

Mars 3 Lander, dezvoltată de Uniunea Sovietică, a devenit în 1971 prima sondă spaţială care a reuşit o „aterizare” lină pe Marte. Din păcate, comunicaţiile cu Mars 3 Lander s-au întrerupt la doar 15 secunde la atingerea suprafeţei Planetei Roşii.

La aproape 42 de ani de la pierderea sondei spaţiale Mars 3 Lander, un grup de astronomi amatori din Rusia susţin că au găsit rămăşiţele acesteia, într-o fotografie realizată de Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA.

„Vitali Egorov din Sankt Petersburg, care conduce cea mai mare comunitate online despre Curiosity din Rusia, a cercetat cu atenţie imaginile, alături de colegii săi, şi a găsit mai multe elemente care se potrivesc (n.r. cu modul în care arăta Mars 3 Lander)”, se arată într-un comunicat al NASA.

Concret, în imaginea de mai jos ar apărea paraşuta, retroracheta şi scutul termic al sondei spaţiale sovietice.

CLICK PENTRU A MĂRI

sursa foto Business Insider

LOTO 6 DIN 49, LOTO 5 DIN 40, JOKER şi NOROC. Numerele extrase duminică, 14 aprilie. Report de 5,5 milioane de euro la LOTO 6 DIN 49

 

Citește și: