Un funcţionar japonez a anunţat din greşeală sâmbătă dimineaţă lansarea unui tir de rachetă din Coreea de Nord, în loc să transmită un mesaj privind cutremurul puternic care a zguduit vestul Japoniei, scrie AFP, citată de Agerpres.

Este pentru a doua oară în ultimele trei zile când autorităţile nipone alertează fals populaţia cu privire la lansarea unui tir de rachetă nord-coreean. În urmă cu trei zile, oraşul Yokohama a anunţat pe Twitter un tir de rachetă dinspre Coreea de Nord, gafă pe care a remediat-o şi pentru care şi-a cerut scuze imediat.

De data aceasta, eroarea a fost comisă de un angajat al biroului de aviaţie din Osaka, acesta trimiţând către 87 de birouri din mai multe aeroporturi un e-mail în care anunţa că nord-coreenii au lansat un tir de rachetă înspre Japonia. Funcţionarul intenţiona de fapt să transmită un mesaj prin care să ceară verificarea situaţiei în aeroporturi, imediat după producerea unui cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe Richter.

Din cauza avertizării eronate trimise de funcţionarul din Osaka, cel puţin un zbor a fost întârziat, scrie AFP. Agenţia menţionează că avertizarea referitoare la tirul de rachetă nord-coreean era pregătită pentru a fi transmisă de urgenţă în cazul unui atac al Coreei de Nord asupra Japoniei.

Citește și: