978 vizualizări 1 iun 2013

Sub titlul “Prinţul Charles de Transilvania", The Telegraph publică un reportaj realizat "pe urmele" moştenitorului tronului Marii Britanii în "ţara lui Dracula". Articolul este însoţit şi de un filmuleţ realizat în satul unde se află casa de oaspeţi pe care Prinţul Charles o are în Transilvania.

Autorul, care a fost în Valea Zalanului -  Zalanpatak -, descrie regiunea drept una dintre cele mai frumoase, pastorale şi fascinante din Europa. El descrie pensiunea moştenitorului tronului, unde urma să petreacă o noapte chiar în camera rezervată acestuia: “Amplasată pe o platformă de lemn ridicată, este spaţioasă, caldă şi primitoare. Există paturi duble, cu capul patului din lemn de culoare închisă, deasupra căruia este o cruce”.

"E uşor să îţi dai seama de ce prinţul Charles s-a îndrăgostit de această parte a lumii. Peisajul este extraordinar de pitoresc şi de liniştitor: În spatele casei de oaspeţi unde nu există acces la internet este o potecă ce ajunge la o păşune plină cu sute de feluri de flori sălbatice ", scrie publicaţia.

Zalanpatak este accesibil numai pe un drum denivelat. "Este foarte puţin trafic şi este în general linişte, singurele sunete fiind bâzâitul insectelor, un izvor din apropiere şi, din când în când, huruitul căruţelor cu cai (la care, în nopţile de iarnă, se adaugă urletele lupilor)", se arată în articol.

Cei mai mulţi dintre cei 150 de săteni lucrează terenurile agricole, folosind unelte cu aspect antic şi tund iarba cu coasa. La sfârşitul zilei, ei au timp să stea afară şi să îi salute pe trecători.

Autorul reportajului spune că are impresia că a călătorit în timp. "Nu contează revoluţia digitală, în Zalanpatak te simţi ca şi cum revoluţia industrială nu ar fi avut încă loc", continuă reportajul.

Prinţul Charles al Marii Britanii, care susţine că este înrudit, de departe, cu Vlad Ţepes, a venit prima dată în Transilvania în 1998.

 

Citește și: