130 vizualizări 26 sep 2013

Singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc, Răzvan Florea, a inaugurat, joi, la Constanţa, un bazin de înot de dimensiuni semiolimpice, dedicat în principal, copiilor, dar şi tuturor iubitorilor de sport, la acţiune fiind prezent şi primarul Radu Mazăre, care a înotat alături de Florea.

Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc, după ce a cucerit medalia de bronz la Atena, în 2004, a inaugurat, joi, în centrul Constanţei, un bazin de înot modern, semiolimpic, pe care l-a numit "Atena Swim Center", tocmai în amintirea acestei performanţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este un vis al meu încă din anul 2004, care a luat naştere în 2013. Eu mi-am încheiat carierea în 2010 şi apoi am încercat să dezvolt cât mai mult acest proiect. Nu a fost uşor, dar am fost ajutat de soţia mea, Oana, care, pot spune, a dus greul construirii acestui bazin. Este un bazin de dimensiuni semiolimpice, de 25 de metri lungime, şi cu patru culoare", a declarat Răzvan Florea.

El a mai spus că bazinul este destinat atât copiilor de la doi-trei ani şi până la 18 ani, cât şi tuturor iubitorilor de sport din Constanţa, care doresc să aibă o viaţă sănătoasă, cât mai lungă.

Preţurile abonamentelor pentru copii sunt cuprinse între 140 de lei şi 280 de lei pe lună, în funcţie de numărul de şedinţe, în timp ce pentru adulţi tarifele variază între 150 de lei şi 290 de lei.

La inaugurarea bazinului de înot a fost prezent şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, care l-a lăudat pe Răzvan Florea pentru investiţia făcută şi i-a invitat pe constănţeni să facă sport, pentru a fi sănătoşi.

"Până în 1990 erau bazine de înot în Constanţa. Apoi s-au transformat în săli de bingo, de nunţi şi aşa mai departe. Iată că am evoluat, piaţa a cerut, şi au început să apară bazine de înot private. Nu se poate să ai o viaţă sănătoasă, relaxată mental şi cu un trup sănătos fără să faci sport. Eu, atunci când nu mă dau cu zmeul, cu jet-ul, cu flyboard-ul ori cu altă jucări, înot. Înot în mare, e adăvărat, cam doi kilometri şi jumătate pe zi. Este un sport extraordinar şi vă recomand să vă trimiteţi copiii şi, după ce vă trimiteţi copiii, să veniţi cu toţii să învăţaţi să înotaţi, minim o orăŢ, a spus primarul Constanţei.

La final, cei doi au făcut şi o demonstraţie de înot, Radu Mazăre apelând la un mic ŢajutorŢ, primit tot de la Răzvan Florea, şi anume s-a ajutat de o pereche de labe şi de palme de înot. Ei au făcut două ture de bazin, fără ca niciunul dintre ei să termine însă în frunte.

Investiţia în Atena Swim Center s-a ridicat la circa 600.000 de euro, dintre care 200.000 de euro au venit din fonduri europene, bazinul fiind construit într-o hală abandonată.

Complexul adăposteşte un bazin cu dimensiuni semiolimpice şi un bazin pentru copii mici, vestiare, două saune şi un bistro pentru însoţitori.

Citește și: