20 vizualizări 6 ian 2014

O vorbă din popor spune că norocul ni-l mai facem şi cu mâna noastră. Astfel, pentru a avea un 2013 plin de noroc tradiţia spune că trebui să respectăm câteva „reguli”. Indiferent unde am petrece REVELIONUL, SUPERSTIŢIILE de Anul Nou rămân aceleaşi.

Mai jos regăsiţi câteva dintre cele mai cunoscute SUPERSTIŢII DE REVELION.

Citeşte şi Zi de foc pentru justiţia din România. Adrian Năstase află dacă se întoarce la închisoare, iar CSM îşi alege conducerea


● În noaptea de ANUL NOU trebuie să porţi roşu. Dacă ţi-ai pregătit deja costumaţia pentru REVELION şi nu conţine niciun obiect vestimentar roşu, atunci puteţi opta ca lenjeria intimă să aibe această culoare. Potrivit superstiţiilor, cel care este singur şi poartă roşu în noaptea dintre ani îşi va afla perechea în curând. Roşu este obligatoriu şi în cazul celor care au deja partener. Această culoare aduce noroc şi o stare de bine.

REVELION 2013. Totul despre NOUL SEZON DE SCHI din România - pârtii, stratul de zăpadă, preţuri

MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou

● La cumpăna dintre ani uitaţi de supărare sau de lacrimi. TRADIŢIA spune că cine plânge sau este supărat de REVELION aşa va fi tot anul. Astfel, pentru a avea un 2013 plin de noroc şi voie bună împăcaţi-vă cu toate cunoştinţele şi alungaţi gândurile rele.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION mai spune că la cumpăna dintre ani trebuie să ai bani în buzunar. Potrivit tradiţiei, cine va avea un portofel doldora de bani în noaptea de Anul Nou va avea bani tot restul anului.

● La ora 12 noaptea, mai exact când se face trecerea dintr-un an în altul, puneţi-vă o dorinţă. Potrivit acestei SUPERSTIŢII DE REVELION aveţi toate şansele să vi se îndeplinească.

La Revelion cu elicopterul. Unde-şi petrece ANUL NOU 2013 Traian Băsescu

REVELION 2013 în Bucureşti. Petreceri de ANUL NOU în Piaţa Revoluţiei, Piaţa Constituţiei, Parcul IOR, "Vanghelion" la Romexpo

REŢETE DE REVELION. Cum poţi prepara rapid salatele de boeuf, vinete sau ciuperci pentru masa de ANUL NOU

● O altă superstiţie spune că prima persoană care vă trece pragul casei în prima zi din noul an vă va influenţa pe parcursul următoarelor 12 luni. Se spune că dacă prima persoană care vă trece pragul în prima zi din an este o femeie, atunci veţi avea parte de ghinion. Pentru a avea parte de un 2013 plin de noroc este bine ca pragul să fie trecut de un bărbat.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION este legată şi de momentul în care atârnaţi calendarul pentru noul an. Pentru a avea parte de noroc în noul an este indicat să atârnaţi după miezul nopţii, în niciun caz înainte, deoarece veţi avea un 2013 plin de ghinion.

Evitaţi să măturaţi şi să aruncaţi gunoiul din casă pe data de 31 decembrie şi 1 ianuarie. Tradiţia spune că odată cu aceste obiceiuri este „măturat” şi „aruncat” norocul din casă.

SUPERSTIŢIILE DE REVELION sunt legate inclusiv de meniul pe care îl serviţi în seara de Anul Noul. Mai jos regăsiţi câteva „reguli” pe care trebuie să le respectaţi dacă doriţi să aveţi un 2013 plin de noroc.

PRĂJITURI DE REVELION. Desertul pentru masa de Anul Nou care este gata în 20 de minute

PRĂJITURI DE REVELION. Reţete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

MESAJE DE ANUL NOU. 10 URĂRI de REVELION transmise prin SMS prietenilor apropiaţi

● Din MENIUL DE REVELION nu trebuie să lipsească peştele. Tradiţia spune că persoanele care pun pe masă peşte în seara de ANUL NOU şi mănâncă acest aliment la cumpăna dintre ani se vor strecura printre probleme ca peştele printre apă.

● Strugurii ocupă şi ei un loc important în MENIUL DE REVELION. Potrivit SUPERSTIŢIILOR DE REVELION, fiecare persoană trebuie să mănânce la cumpăna dintre ani 12 boabe de stuguri. Nu are nicio importanţă culoarea, dar numărul lor este echivalent cu numărul de luni ale unui an. În funcţie de cât de dulce este aşa va fi şi luna respectivă: mai bună sau mai dificilă.

 ● Carnea de pui nu are ce căuta pe masa de REVELION. Tradiţia spune că acest tip de carne simbolizează regresul. Pentru a avea un 2013 plin de succes în noaptea de Anul Noul trebuie să mâncaţi doar carne de porc sau de peşte.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION mai spune că din meniu nu trebuie să lipsească piftia. Tradiţia spune că persoanele care vor mânca acest preparat în noaptea de Anul Noul vor avea obrajii rumeni şi fragezi.

Şampania reprezintă cea mai populară băutură în noaptea de REVELION. SUPERSTIŢIILE DE REVELION  legate de această băutură spune că atunci când se desface şampania la ora 12 noaptea anul care tocmai a trecut a fost „împuşcat”. Astfel, cele rele să se spele, cele bune să se adune.

NOAPTEA DE ANUL NOU la Cluj-Napoca. Ce surprize de REVELION a pregătit primarul Boc

REVELION 2013. Lista restricţiilor de trafic în timpul petrecerilor de ANUL NOU din Bucureşti

VREMEA în ianuarie, februarie şi martie 2013. PLUS: Prognoza meteo de ANUL NOU

MESAJE DE ANUL NOU. Facebook lansează o aplicaţie specială pentru Anul Nou 2013

Citește și: