5732 vizualizări 8 aug 2013

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis miercuri condoleanţe apropiaţilor fostului său profesor de judo, sportul său favorit, aducându-i un omagiu lui Anatoli Rahlin,"bărbat puternic" şi 'mentor atent', transmite AFP, citată de Agerpres.

"Am aflat cu tristeţe profundă de decesul lui Anatoli Solomonovici Rahlin. Este o mare pierdere, o pierdere ireparabilă pentru noi toţi", a scris preşedintele rus în telegrama transmisă apropiaţilor fostului său antrenor şi publicată pe pagina de internet a Kremlinului.

"Anatoli Solomonovici era un om puternic, voluntar, cultivat şi binevoitor. Era respectat şi iubit de colegi, prieteni şi, bineînţeles, de elevii săi, pentru care Anatoli Solomonovici era un adevărat profesor, un mentor atent, atât în sport, cât şi în viaţă", se mai arată în mesajul lui Putin.

Numerele câştigătoare de la extragerea loto din 8 august

"Amintirea lui Anatoli Solomonovici Rahlin va rămâne veşnic în inimile noastre", a încheiat preşedintele.

Mara amator de sport, Vladimir Putin, căruia îi place să-şi cultive imaginea de om puternic, are centura neagră la judo.

Federaţia Rusă de Judo a anunţat miercuri că Anatoli Rahlin, antrenorul de judo care a spus odată că a fost "al doilea tată" pentru preşedintele rus Vladimir Putin, a murit la Sankt Petersburg, în urma unei lungi suferinţe cauzate de o boală care nu a fost dezvăluită.

Rahlin l-a antrenat pe Putin timp de 15 ani, începând de la momentul când viitorul colonel KGB şi lider de la Kremlin avea 13 ani. Legătura dintre ei a fost atât de puternică încât, potrivit unui articol din 2000 din Vanity Fair despre Vladimir Putin, Rahlin a fost chemat de Kremlin pentru un dineu privat cu preşedintele la o zi după instalarea acestuia în funcţie, scrie RIA Novosti.

"Am fost cu el timp de 15 ani. Mama sa a murit, tatăl său a murit. Sunt un al doilea tată", a spus Rahlin pentru revista Vanity Fair.

Rahlin a condus, până la momentul decesului, o academie de sport pentru tineri la Sankt Petersburg.

În luna mai, Putin i-a înmânat lui Rahlin, cu ocazia împlinirii a 75 de ani,"medalia de onoare" pentru reuşitele sale în judo.

Citește și: