36 vizualizări 29 nov 2013

Cărtureşti se alătură campaniei VORBEŞTE ROMÂNEŞTE, demarată de gândul, în timpul căreia vă prezentăm o serie impresionantă de poveşti ale unor adevăraţi misionari ai limbii române, oameni care reuşesc prin harul, talentul şi priceperea lor să îi facă şi pe alţii să simtă dulceaţa acestei limbi. V-am invitat să ne gândim într-un fel nou la cuvintele pe care le folosim zi de zi, fără se le dăm prea mare importanţă. La limba care ne face să ne simţim acasă oriunde am fi în lume, limba în care ne rugăm, ne creştem copii, ne gândim viitorul.

Citeşte poveşti din campania VORBEŞTE ROMÂNEŞTE:

- Povestea Monseniorului Anton Lucaci, omul care l-a învăţat pe Papa Ioan Paul al II-lea limba română: "La schimb, el m-a învăţat limba sfinţilor"

- Badea Cârţan, varianta din 2013. Românul care merge în opinci până la Roma ca să ofere cărţi de acasă românilor din străinătate

- Povestea copilului pentru care faptul că poate să scrie "La mulţi ani, România!" este o minune

- Profesoara care a renunţat la salariul şi maşina de serviciu de la multinaţională pentru a-i învăţa limba şi literatura română pe copiii din Apuseni

De pe raftul VORBEŞTE ROMÂNEŞTE de pe site-ul Cărtureşti, oricine îşi poate comanda literatură românească de o frumuseţe rară, volume de memorialistică ale unora dintre cei mai mari autori români, cărţi care poartă în paginile lor parfumul bucătăriei naţionale, poveşti care ne-au modelat tuturor universul copilăriei şi CD-uri cu tot ce e mai bun din muzica românească. Cei care intră pe site găsesc, în secţiunile "Vorbeşte româneşte", "Citeşte româneşte", "Găteşte româneşte", "Pentru copii", "Muzică şi film", una dintre cele mai reprezentative părţi din cultura română, de la I.L. Caragiale şi Mihai Eminescu, până Andrei Pleşu şi Mircea Cărtărescu, de la Regina Maria a României până la Monica Lovinescu.

AICI PUTEŢI COMANDA CĂRŢILE DE PE RAFTUL VORBEŞTE ROMÂNEŞTE

"VORBEŞTE ROMÂNEŞTE este o campanie cu care am rezonat din primul moment. Ne bucură mult că accentul acestui demers se pune pe un aspect firesc şi esenţial: limba română ca prim resort între gândurile, planurile, sentimentele românilor pentru şi despre români. Ne dorim ca mesajul din subsidiar să atingă cât mai mulţi români. În fond, atât timp cât se vorbeşte româneşte frumos, corect şi cu tonalităţi optimiste, avem doar de câştigat", spune Mona Călinescu, de la Departamentul de Comunicare al Cărtureşti.

Vă invităm să vă gândiţi, la rândul vostru, cu drag la limba română şi să îi simţiţi frumuseţea, alegându-vă o carte sau un CD de excepţie din selecţia pregătită cu această ocazie. Vă puteţi transforma voi înşivă în misionari ai limbii române dăruind o carte cuiva drag. "Cel mai frumos cadou pe care i-l poţi face României este să dăruieşti cuiva drag o carte românească".

 

Citește și: