9803 vizualizări 30 ian 2013

Cotidianul britanic The Guardian şi-a invitat cititorii să pună în practică ideea guvernului Marii Britanii de a lansa o campanie prin care să le taie cheful românilor de a veni să muncească şi să locuiască în Regat. Gândul le adresează astăzi o provocare cititorilor săi: dacă aveţi idei, postere, sloganuri, vă invităm să le postaţi pe pagina de Facebook a ziarului Gândul. În fiecare zi, noi vă prezentăm în schimb câte o propunere de-a noastră.

UPDATE 01.02: Afişele pe care vi le propunem astăzi. Nu uitaţi, puteţi intra pe pagina de facebook a ziarului gândul de unde le puteţi distribui prietenilor dumneavoastră.

UPDATE 31.01: Afişele pe care vi le propunem astăzi. Nu uitaţi, acum puteţi trimite mesajul vostru britanicilor folosind aplicaţia "Come to Romania"

UPDATE 30.01: Iată care sunt afişele pe care vi le propunem astăzi. Nu uitaţi, puteţi intra pe pagina de facebook a ziarului gândul de unde le puteţi distribui prietenilor dumneavoastră. În continuare aşteptăm propunerile pentru mesaje noi.

Mihai Gongu, unul dintre creatorii afişelor, la Gândul LIVE

De unde a pornit totul

Ziarul The Guardian scria la sfârşitul săptămânii trecute, citând surse oficiale, că guvernul de la Londra plănuieşte să lanseze o campanie publicitară pentru descurajarea românilor şi bulgarilor de a veni în Regatul Unit. "Nu veniţi în Marea Britanie, plouă şi job-urile sunt puţine şi prost plătite", ar fi unul dintre sloganurile la care se gândeşte Guvernul britanic, potrivit publicaţiei citate. Aflaţi AICI mai multe despre această campanie a Guvernului britanic.

Propunerea Gândul: De ce să nu veniţi voi la noi?

Gândul vă propune un posibil răspuns: "We may not like Britain, but you will love Romania. Why don't you come over?" ("S-ar putea să nu ne placă Marea Britanie, dar voi o să iubiţi România. De ce nu veniţi la noi?") este sloganul campaniei gândul dedicate englezilor şi prejudecăţilor despre România.

Gândul, împreună cu GMP Advertising, vă invită să răspundem la spaima autorităţilor din Marea Britanie faţă de "invadatorii" români. În fiecare zi, două afişe noi din cadrul campaniei "Why don't you come over?" vor fi postate aici, pe pagina de Facebook a Gândul. Dacă vă plac mesajele şi susţineţi ideea, preluaţi-le şi distribuiţi-le pe paginile voastre personale.

Cititorii The Guardian au început deja să trimită sugestiile lor pentru campania anti-imigraţie la care se gândeşte guvernul de la Londra, rezultatul fiind însă mai degrabă unul ironic la adresa Marii Britanii, nu a românilor.

Iată un exemplu din seria de afişe trimise de cititorii The Guardian. Galeria foto integrală o găsiţi aici.

"Nu veniţi în Marea Britanie. E plin... de băuturi alcoolice cu gust de fructe, azbest, case proaste, episcopi, britanici..." Creat de Andrew Campbell-Howes // The Guardian

Autorităţile, presa şi unele organizaţii precum Migration Watch, din Marea Britanie, încearcă să acrediteze ideea că cetăţenii din România şi Bulgaria vor invada Marea Britanie, după ce restricţiile de pe piaţa muncii şi cele privind dreptul la rezidenţă vor fi eliminate.

Fără să se bazeze pe cifre sau studii oficiale, britanicii avansează cifre de sute de mii de imigranţi români care aşteaptă să vină în ţara lor.

Citește și: