22 vizualizări 23 mar 2014

ZILE LIBERE 2014. În acest an, Ziua Internaţională a Muncii - 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi.

Românii ar putea să se bucure anul acesta de o mini-vacanţă de patru zile de 1 mai, în cazul în care premierul Victor Ponta va accepta solicitarea patronatelor din turism de a declara şi 2 mai zi naţională liberă.

Reprezenţii Asociaţia Litoral - Delta Dunării (ALDD) şi cei ai Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) spun că acest demers va impulsiona turismul românesc şi va creşte circulaţia turistică în toate staţiunile din ţară.

Agenţiile de turism, dar şi hotelierii şi autorităţile locale au pregătit deja pachete speciale de cazare pentru o mini-vacanţă de 1 mai, care ar putea dura de joi până duminică, dar şi concerte şi spectacole.
Totodată, pe data de 1 mai se va da startul  oficial al sezonului estival pe litoral. Şi aici au fost pregătite din timp ofertele de cazare speciale pentru primii turiştii care vor ajunge la Marea Neagră la începutul lunii mai, dar şi o serie de evenimente dedicate tinerilor care vor veni pe plajă pentru a sărbători "1 mai muncitoresc".

"Pe litoralul românesc turiştii care vor sosi în mini-vacanţa de 1 mai vor avea parte de pachete speciale de cazare şi bineînţeles de numeroase activităţi şi evenimente organizate atât de autorităţile locale, cât şi de agenţii economici, respectiv Parada Litoralului Românesc - eveniment organizat de către Asociaţia Litoral - Delta Dunării, concerte în aer liber, jocuri pe plajă şi petreceri organizate de către cluburile de pe litoral", a declarat Corina Martin, preşedinte al ALDD şi al FAPT.

Anul trecut românii au cheltuit în mini-vacanţa de 1 mai şi de Paşte peste 86 de milioane de lei, zilele libere şi tarifele mai scăzute aducând o creştere a număruolui total de turişti în România, respectiv cu 52% mai mult decât în 2012, potrivit datelor furnizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Aceştia au plătit peste 51 de milioane de lei pe servicii turistice şi circa 35 de milioane de lei pe distracţie.

Citește și: