6366 vizualizări 6 apr 2016

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), miercuri dimineaţa au fost făcute şase percheziţii la "sediul unei instituţii şi la un club sportiv din localitatea Chiajna , precum şi la domiciliile a patru persoane, care prin activitatea infracţională ar fi produs un prejudiciu de 35 de milioane de lei".

"În fapt, în perioada 2011-2015 principalul suspect ar fi efectuat cheltuieli şi sponsorizări din conturile instituţiei către clubul sportiv, fără a îndeplini procedurile legale", mai informează Poliţia Română.

"De asemenea , în calitate de reprezentant al clubului sportiv, ar fi cedat administrarea unei unităţi hoteliere aparţinând clubului, către o altă persoană, care la rândul său , prin intermediul a două societăţi tip fantomă, nu ar fi declarat activităţile comerciale desfăşurate către organele fiscale", se mai spune în sursa citată.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au fost făcute la Primăria Chiajna şi la Clubul Sportiv finanţat de primărie, Concordia, iar vizat de percheziţii ar fi primarul Mircea Minea care ar fi efectuat sponsorizări către Clubul Sportiv Concordia Chiajna fără respectarea procedurilor legale.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminialităţii Economice (DICE) au pus în executare 11 mandate de aducere în acest dosar, iar potrivit surselor citate printre cei conduşi la audieri se numără primarul Mircea Minea, membrii ai Consiliului Local şi angajaţi ai clubului de fotbal.

Primarul, cel care a administrat clubul de fotbal între 2011- 2014, ar fi cedat în mod ilegal hotelul clubului către un consilier local. Acesta din urmă alături de sora sa, a înfiinţat două societăţi fantomă prin care nu a plătit taxele şi impozitele pentru activităţile de la hotel. Atfel, hotelul a fost folosit şi pentru alte activităţi decât cele ale clubului de fotbal, au mai declarat sursele judiciare pentru MEDIAFAX.

Aceleaşi surse spun că din 2015, chiar dacă nu mai adminstra clubul de fotbal, primarul ar fi asigurat cu bani de la primăria Chiajna toate cheltuielile clubului. Fără acordul Consiliului Local a plătit facturi de apă şi energie.

Citește și: