Alina Matis
67388 vizualizări 30 nov 2012

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, le-a transmis românilor, cu ocazia zilei de 1 DECEMBRIE 2012, ZIUA NAŢIONALĂ, "toate urările de bine", potrivit unui mesaj publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

"În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, îmi face deosebită plăcere să le transmit toate urările de bine românilor, cu ocazia Zilei Unirii, 1 Decembrie", este mesajul lui Clinton.

Mai departe, şefa diplomaţiei americane ne-a transmis că mesajul SUA este o dovadă a importanţei ţării noastre pentru procesele de pace şi prosperitate din toată lumea. "Sprijinul vostru în NATO şi în alte organizaţii internaţionale a ajutat la avansarea idealurilor pentru libertate şi democraţie. Împreună, muncim în Balcani şi Afganistan, pentru a le da milioanelor de oameni speranţa unui viitor mai bun", a explicat Hillary Clinton.

Statele Unite au amintit României, la finalul mesajului cu ocazia zilei de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAŢIONALĂ, că sunt încrezătoare că parteneriatul româno-american va continua mulţi ani de acum.

"Suntem recunoscători să avem un prieten bun şi un aliat în România", este finalul mesajului de felicitare al americanilor pentru români.

TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE 1 DECEMBRIE 2012

 

Citește și: