3776 vizualizări 28 sep 2016

„Din fericire, nu voi mai fi pe această lume până atunci şi nu voi fi nevoit să fac faţă acestui oribil eveniment”, scrie Armstrong, în vârstă de 66 de ani, pe site-ul său Armstrong Economics. Acesta continuă să spună că astfel de perioade sunt ce se repetă în mai multe culturi de pe glob.

Grecia Antică a avut o astfel de etapă între civilizaţia Miceniană şi reînflorirea cetăţilor elene, între anii 1.000 şi 600 î. Hr. Japonia a avut propria ei perioadă de 600 de ani de Ev Întunecat, de o durată apropiată perioadei similare europene care a urmat căderii Imperiului Roman, precizează acesta.

Acesta continuă să dea exemple despre cum s-a instaurat perioada de Ev Mediu în Japonia sau Imperiul Roman şi încheie spunând că atâta timp cât politicienii vor fi corupţi, economia şi oamenii vor avea de suferit. Legat de următoarele alegeri, analistul spune că vede în Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat la Preşedinţia SUA, un simbol al corupţiei: „Reprezintă tot ce este greşit cu politica noastră şi cu economia noastră. Politicienilor nu le mai pasă de oameni.” Era întunecată, potrivit lui Armstrong, va începe în anul 2032 şi va dura sute de ani.

Citeşte în continuare pe bm.

Citește și: