336 vizualizări 14 iul 2015

'27 de persoane au murit în busculadă şi 29 au fost rănite', a spus purtătorul de cuvânt al şefului executivului din statul Andhra Pradesh, Parakala Prabhakar. Dintre răniţi, cel puţin doi sunt în stare critică.

Busculada s-a produs la ora locală 08.00 (02.30 GMT) la două ore după începutul pelerinajului pe malurile râului Godavari, unde mii de persoane erau angrenate într-o ceremonie de baie rituală.

Patru femei şi adolescentă de 15 ani se află printre victime, care nu au fost încă identificate toate, potrivit poliţiei.

'Un prim grup de pelerini a ieşit din râu după baia rituală, iar acesta s-a lovit de un alt grup care voia să intre în apă la o oră considerată propice', a spus A. Srinivasan Rao, un înalt responsabil al poliţiei din statul Andhra Pradesh.

Prim-ministrul Narendra Modi s-a declarat profund 'întristat de pierderea de vieţi în urma busculadei de la Rajahmundry' şi le-a prezentat condoleanţe apropiaţilor victimelor, într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

Începutul acestui pelerinaj, intitulat Maha Pushkaralu, coincide cu cel al celuia de la Nashik, numit Kumbh Mela, din statul vestic Maharashtra, care reuneşte un număr şi mai mare de hinduşi.

Organizatorii acestui pelerinaj estimează că 10 milioane de persoane se vor aduna cu prilejul principalelor băi rituale, la 29 august, 13 şi 18 septembrie, urmând a fi desfăşuraţi în jur de 20.000 de poliţişti.

Autorităţile indiene vor să evite repetarea unei drame precum cea care s-a produs în urmă cu 12 ani la pelerinajul Kumbh Mela din Nashik, când 39 de persoane au murit într-o busculadă, notează AFP, citat de Agerpres.

Citește și: