Gandul.info
Silviu Bănilă
609 vizualizări 21 feb 2018

Graham a devenit unul dintre cei mai populari promotori ai creştinismului, începându-şi misiunea globală la Londra, în 1954, scrie bbc.com.

Predicatorul a murit în casa sa din Montreat, Carolina de Nord, a precizat un purtător de cuvânt al asociaţiei evangheliste care îi poartă numele.

În cariera sa de 60 de ani, Graham a ţinut predici în faţa a 210 milioane de oameni. El a ajuns la alte milioane de credincioşi prin intermediul micului ecran  - fiind primul predicator care a folosit televiziunea ca mijloc de promovare a mesajului creştin.

Supranumit „Ambasadorul lui Dumnezeu”, Graham s-a convertit la creştinism pe când avea 16 ani, după ce a auzit vorbele unui evanghelist.

Graham a devenit celebru în SUA după ce a ţinut o slujbă timp de două luni, într-un cort uriaş din Los Angeles, în urmă cu 59 de ani.

În anii 1950, acesta a devenit un promotor al congregaţiilor mixte, care nu ţineau cont de rasă. Pastorul a reuşit să evite scandalurile care au dus la decăderea altor asemenea evanghelişti şi a studiat cu atenţie tehnicile evanghelismului de masă.

Predicatorul a fost un prieten apropiat al multor preşedinţi americani, de la Truman la Nixon şi Obama şi a ţinut ultima predică în 2005, la New York, la venerabila vârstă de 86 de ani.

Preşedintele Donald Trump a ţinut să comemoreze moartea predicatorului Graham: „MARELE Billy Graham a murit. Nimeni nu era ca el! Creştinii şi toate religiile îi vor simţi lipsa. Un om foarte deosebit”.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a scris pe Twitter că Graham a fost un exemplu pentru generaţiile moderne de creştini.

Citește și: