Gandul.info
Marian Avram
366 vizualizări 6 mar 2018

Delegaţia de oficiali sud-coreeni i-a transmis lui Kim Jong-un o scrisoare din partea preşedintelui Coreei de Sud, iar cele două părţi au discutat despre modalităţi de reducere a tensiunilor şi despre intensificarea dialogului şi a cooperării, a relatat agenţia nord-coreeană KCNA.

”Ascultând despre intenţia preşedintelui Moon Jae-In de a organiza un summit, cele două părţi au ajuns la un acord satisfăcător. (...) Liderul nord-coreean a avut un dialog sincer cu trimişii sud-coreeni, le-a arătat voinţa sa fermă de a îmbunătăţi relaţiile Nord-Sud şi de a scrie o nouă istorie a reunificării şi a dat instrucţiuni pentru luarea de măsuri practice rapid în vederea îmbunătăţirii relaţiei bilaterale”, potrivit KCNA.

Cu toate acestea, nu au fost furnizate informaţii cu privire la data la care ar urma să se desfăşoare summitul prezidenţial.

Vizita efectuată de către delegaţia de înalţi oficiali sud-coreeni la Phenian este prima de acest fel din ultimii zece ani şi a venit pe fondul vizitei istorice efectuate în Coreea de Sud de o delegaţie nord-coreeană, din care a făcut parte şi sora lui Kim Jong-un, în contextul Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang.

Citește și: