Gandul.info
Marian Avram
1022 vizualizări 29 sep 2017

Într-un comunicat emis vineri de Roskomnadzor, CNN International a fost acuzat că a încălcat termenii licenţei sale de difuzare.

La începutul acestei luni, RT, reţeaua de televiziune finanţată de Guvernul rus, a precizat că o companie rusească ce furnizează servicii pentru RT America a primit o notificare din partea Departamentului de Justiţie din SUA, prin care compania trebuie să se înregistreze în temeiul legii privind înregistrarea companiilor străine ce dsfăşoară activităţi în SUA. Această lege are rolul de a împiedica propaganda străină să aibă acces la publicul american, însă, în mod tradiţional, ea nu vizează instituţiile de media.

Cu câteva ore înaintea anunţului Roskomnadzor, Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a avertizat că Rusia va lua contramăsuri, dacă autorităţile americane vor acţiona împotriva canalelor media ruseşti din SUA, precum RT sau Sputnik.

”Rusia este dedicată tuturor standardelor şi normelor internaţionale privind libertatea de exprimare şi a demonstrat asta în mai multe ocazii. Când se ajunge la o dispută fără reguli, atunci când legea este răsucită şi transformată într-un instrument de distrugere a unei companii de televiziune, fiecare pas împotriva unui post rusesc va fi întâmpinat cu un răspuns corespunzător”, a afirmat purtătorul Ministerului de Externe de la Moscova.

Citește și: