Laura HOLBAN
801 vizualizări 31 ian 2012

Un oficial sud-african din domeniul sănătăţii a cerut retragerea celor 1,35 de milioane de prezervative oferite gratuit cetăţenilor la petrecerea Congresului Naţional African (ANC). Motivul invocat de acesta este faptul că au existat plângeri că ar fi defecte şi s-ar rupe uşor, notează The Guardian.

Sello Mokhalipi, un activist sud-african care luptă pentru drepturile bolnavilor de SIDA, a povestit că mai mulţi cetăţeni s-au plâns la birourile TAC (Treatment Action Campaign) că prezervativele s-au rupt chiar în timpul actului sexual. Mai grav este că unele persoane erau infectate cu virusul HIV şi sunt îngrijorate acum de soarta partenerilor lor.

Activistul susţine că a testat chiar el prezervativele turnând apă în ele şi a "curs din ele ca din ciur". Jabu Mbalula, un oficial din domeniul sănătăţii, a cerut returnarea prezervativelor pentru ca acestea să fie testate.

Zeci de mii de oameni au fost prezenţi la sărbătorile ANC şi au primit prezervative din cele 8.700 de cutii aduse cu această ocazie.

Citește și: