Mihai Draghici
317 vizualizări 9 apr 2019

Conform unor rezultate exit-poll difuzate de postul tv Channel 12, coaliţia Albastru & Alb (centru-stânga), condusă de generalul Benjamin Gantz, fost şef al Statului Major al armatei israeliene, va obţine 37 de locuri din totalul de 120 din Knesset, în timp ce partidul Likud (dreapta), al premierului în funcţie Benjamin Netanyahu, este creditat cu 33 de locuri. Conform proiecţiilor, partidele de centru-dreapta/dreapta şi centru-stânga/stânga sunt aproape la egalitate.

Un al sondaj, difuzat de postul tv Channel 13, arată că alianţa electorală Albastru & Alb şi Likud sunt la egalitate, cu câte 36 de reprezentanţi în Knesset, dar blocul politic de dreapta ar urma să obţină în total 66 de locuri, astfel că premierul Benjamin Netanyahu ar fi mai bine poziţionat decât Benjamin Gantz pentru obţinerea majorităţii parlamentare şi formarea guvernului, relatează cotidianul Times of Israel.

Conform altui sondaj, difuzat de postul tv public Kan, coaliţia de centru-stânga Albastru & Alb va obţine 37 de locuri, iar Likud 36. Proiecţiile indică faptul că formaţiunile de centru-dreapta şi dreapta vor obţine 64 de locuri, în timp ce partidele de centru-stânga/stânga, 56.

Prezenţa la urne a fost de 61,3%, respectiv 3,88 milioane de alegători, la ora 20.00 (20.00, ora României).

Foto: Facebook/ Benny Gantz

Citește și: