2045 vizualizări 2 iul 2017

Giuseppe Mastini, 57 ani, cunoscut ca ‘Johnny Ţiganul’, este un criminal lipsit de scrupule, vinovat de numeroase crime, răpiri şi jafuri în Roma anilor '80.

Mastini a fost eliberat o zi din închisoarea Fossano, situată în nordul Italiei pentru a i se permite să lucreze la închisoarea Academiei de Poliţie din Savona, potrivit Corriere della Sera. Numai că vineri seară nu s-a mai prezentat la locul obişnuit de detenţie.

Se presupune că a fugit cu maşina de la locul unde muncea. Imediat a fost declanşată alarma şi dat în urmărire la nivel naţional.

Mastini a ucis prima victimă cunoscută în timpul unui jaf din 1975, pe când avea 15 ani.

S-a zvonit de asemenea că ar fi implicat în uciderea poetului şi cineastului italian Pier Paolo Pasolini, tot în 1975, dar Mastini a negat acuzaţiile

„Johnny Ţiganul” a evadat prima oară în 1976 după ce a atacat gărzile închisorii Casal del Marmo, potrivit presei locale. A fost capturat şi închis la Pianosa de unde a scăpat din nou în 1981. A fost prins abia în 1983 în urma unui schimb de focuri cu poliţia.  

În 1987, a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare dar a săvârşit o nouă crimă care i-a adus pedeapsa cu închisoare pe viaţă pentru jaf armat, răpire şi uciderea unui poliţist.

Citește și: